CHP’li İnce’den sert eleştiri: CHP’de umut görmüyorum!

CHP’li İnce’den sert eleştiri: CHP’de umut görmüyorum!
25 Mayıs 2016 09:28

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilerde bulunan Muharrem İnce, CHP’de umut görmediğini, partide bir değişimin, bir dönüşümün olması gerektiğini ve uyarıda bulunarak görevini yaptığını söyledi.

 

 

Muhalefetin sinmiş durumda olduğunu vurgulayan İnce“Kemal Bey ile başarılı olmadığımızı 7 seçim gördük, 8’inci seçimde olacak diyorlarsa benim bir itirazım yok. Beş yıl sonra hayaliniz nedir diyor gazeteci, ‘gül çapalamak istiyorum bahçemde’ diyor. Beş yıl sonra gül çapalamak istiyorsa vay memleketin haline! Ben ülkeyi yönetmek istiyorum” diye konuştu.
Muharrem İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

 

 

DOKUNULMAZLIKLAR

 

 

“Dokunulmazlıkların kaldırılması terörle mücadelede katkı sağlamaz. Terör örgütünü propaganda olmaktan çıkarılan AKP’dir, CHP değildir. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının terörle mücadeleyle uzaktan yakından alakası yoktur. Başkanlık sistemi için yolda pürüz olacak insanları, Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılamak için yapıldı. Ben dahil hepimizin fezlekeleri var. Yenileceğiz psikolojisiyle siyaset yapılmaz amacımızı anlatabilirdik.

 

 

Ben HDP’ye destek vermem, peşlerine takılmam. Dokunulmazlığı gerekirse CHP AYM’ye götürür, HDP’nin peşine takılmam.

 

 

‘BEN HAYIR OYU KULLANDIM’

 

 

Ben ‘hayır’ oyu kullandım. Benim terör örgütüyle yan yana gelecek hiçbir işim olmadı. Terör örgütü propagandasını serbest bırakan AKP’dir. Kim oluyor da bunlar Cumhuriyeti kuran partinin milletvekilini, beni bu şekilde suçlayacaklar. CHP hep böyle haksızlıklara uğradı. Birileri birşey diyecek diye korkarak, sinerek, ilkelerinde taviz vererek siyaset olmaz. İlk düğme yanlış iliklendi. Anayasa’ya ‘evet’ denilerek ilk düğme yanlış iliklendi.

 

 

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİ: DOĞRU BULMUYORUM

 

 

Benim hapse girmek gibi görevim yok, neden hapse girecekmişim Şık bulmuyorum, doğru bulmuyorum.Dokunulmazlıklarda rüşvetçiler, 4 bakan var mı?, bakanların dokunulmazlığı ömür boyudur. Eski bakansınız TBMM sizi sevk etmeedikçe yargılanmazsınız.
Erdoğan, sen mahkeme misin, ey Erdoğan milletim Saray’da suçlu Cumhurbaşbakanı istemiyor.

 

 

MUHALEFET SİNMİŞ DURUMDA

 

 

Muhalefet sinmiş durumda. Ben doğru bulduğum işi yaparım. Doğru yerini bulur. İlkeli, tutarlı siyaset yapmak gerekir. Irka, mezhebe, banka cüzdanına göre siyaset yapılmaz. Daha önce kurultayda işlerin iyi gitmediğini söyledim. Şimdi bana haklısın diyorlar. Aman yönetimle dalaşmayın, yeniden milletvekili olayım dedik, hata yaptık diyorlar.

 

 

Dokunulmazlıklar kandırmacadan ibaret, muhalefet de sinmiş. Muhalefet olarak sinmekten değil, ben dişe diş mücadele etmek istiyorum. 99 kişi burada. Ben bir kişiyim. Ben doğru bildiğimize inanıyorsam, 99’nun ne düşündüğü beni ilgilendirmiyor. Geçmişte Deniz Gezmişlerin oylarına İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’in ‘hayır’ oyu kullanması kolay olmadı. Ama sonra yüzde 42 oy aldı.

 

 

İDDİASI OLAN BİRİSİYİM

 

 

Ben iddiası olan birisiyim. bu benimle olmayacaksa kiminle olacak? Bir uyarı görevi yapıyorum. İşler kötü gidiyor, önce buna engel olalım. ‘Muhrarrem İnce senden olmaz,’ diyorlarsa kimden olur ben hazırım.

 

 

ÜLKEYİ YÖNETMEK İSTİYORUM

 

 

(Kemal Bey’den olmaz mı?) Kemal Bey’den olmadığını 7 seçim gördük, 8’inci seçimde olacak diyorlarsa benim bir itirazım yok. Beş yıl sonra hayaliniz nedir diyor gazeteci, ‘gül çapalamak istiyorum bahçemde’ diyor. Beş yıl sonra gül çapalamak istiyorsa vay memleketin haline! Ben ülkeyi yönetmek istiyorum.

 

 

MİLLETVEKİLLİĞİ UMRUNDA DEĞİL

 

 

Umrumda değil milletvekilliği, ülke elden gidiyor. Halen köprüden önce son çıkış vardır. Kurtulabiliriz, yapabiliriz, umut olabiliriz. Muhafazakarların oylarını alabiliriz. Kürtlerle barışabiliriz. Kavgalı olduğumuzu söylemiyorum. Ecevit’in yüzde 42’isi hayal değil, CHP’nin bir silkinmesi lazım. MHP bu silkinmeyi yaparsa ne olacağını göreceğiz. MHP’de değişim olursa oy kayışı olabilir. Bizim büyük parti olmamız lazım.

 

 

KAN DÖKMEDEN BUNU YAPAMAZSINIZ SÖZLERİ NE ANLAMA GELİYOR

 

 

Cumhurbaşkanı’nın mesajı okunuyorken ayağa kalkıyorlar, tek rakibi Kuzey Kore. CHP’nin buradan çıkış kapısı olması gerekir. Ülke elden gidiyor. Uyarı görevimi yapıyorum. Hala diyorum ki köprüden önce son çıkış var. Muhafazarkarlar, Kürtlerle barışabiliriz. CHP’nin silkinmesini yaparız. CHP değil de MHP bunu başarırsa göreceğiz gelecekte olacaklar. Bu durumda CHP’den MHP’ye oy kayması olacak. Çıkın sokağa sorun.

 

 

Kan dökmeden bunu yapamazsınız sözü ile kararlılığımıza vurgu yaptı. Tabii kendi üslubu ile söyledi. Mesele sert olma meselesi değil, mesele güven meselesi. Artık güven kalmadı. Yenilenmekten korkmamak lazım…”