CHP’li İnce’den İsmail Kahraman’a suç duyurusu

CHP’li İnce’den İsmail Kahraman’a suç duyurusu
2 Mayıs 2016 15:02

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Laiklik Yeni Anayasa’da olmamalıdır” diyen TBMM Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacak.

 

 

 

 

CHP’li Muharrem İnce tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet savcılarının, Kahraman’ın açıklaması üzerine harekete geçmemiş olması eleştirilerek şu ifadelere yer verildi:

 

 

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman İstanbul Üniversitesi’nde İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliğince (AYBİR) düzenlenen “Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa” başlıklı konferansta yaptığı konuşmada “Laiklik bir kere zaten Anayasa’da olmamalıdır, Yeni Anayasa’da olmamalıdır” ifadesini kullanmıştır.

 

 

Anayasamızın Cumhuriyetin Nitelikleri başlıklı 2. Maddesi “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâikve sosyal bir hukuk Devletidir.” şeklindedir ve bu hüküm Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 4. Maddesi ile hüküm altına alınan değiştirilemeyecek hükümlerinden biridir.

 

 

TBMM Başkanı’nın Anayasal düzene karşı yaptığı bu açıklamasına toplumun çok değişik kesimlerinden tepki gelmiş olmasına rağmen Cumhuriyet Savcıları tarafından bugüne kadar herhangi bir işlem tesis edilmemiştir.

 

 

Bu nedenle Milletvekili arkadaşlarımla birlikte 4 Mayıs 2016 Çarşamba günü Ankara Adliyesi’nde TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve aynı gün 11.30’da TBMM’de bu suç duyurusuna ilişkin basın açıklaması yapacağız.”