CHP’li İnce: Yalovalılar kavurmaya tav olmaz

CHP’li İnce: Yalovalılar kavurmaya tav olmaz
24 Nisan 2014 10:11

CHP’li Muharrem İnce, “Altınları oğlanın düğününe saklıyoruz, kusura bakma. Kimseye dağıtacak altınımız yok” dedi.

 

Yalova’da Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle fener alayı düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’la birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda yürüyüş öncesi vatandaşlara seçim otobüsünden seslenen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, seçimlerin yenilenmesine tepki gösterdi.

 

İNCE: BEN ESKİ BİR ÇOBANIM

 

Yakup Koçal’ın televizyon programlarında ‘Muharrem İnce ve ortağı’ söylemleri ile ‘İş kurdular iflas ettiler’ söylemine değinen Muharrem İnce, “İşi yürütemediler iflas ettiler diyor. Hayır, ‘ben artık bu işi yapmayacağım’ dedim. ‘Milletvekilliği yapmam lazım ticaretten çekilmem lazım, bu işleri yapmamam lazım’ dedim ben çekilince de dershaneyi kapattık. Kendisine soruyorum. Sen hayatında hangi işi yaptın? Babanın kiralarını yemekten başka hangi işi yaptın? Koyun güdemezmişiz. Bak ben eski bir çobanım. Bari hiç olmazsa bunu söyleme. Ben çobanlıktan geldim buralara, çobanlıktan. Ben muavinlikten geldim buralara. Tırnaklarımla söke söke geldim” diye konuştu.

 

SEÇİMİN YENİLENMESİNE TEPKİ

 

Seçimin yenilenmesine tepki gösteren İnce, “Biz kimsenin hakkını istemiyoruz. Ortada bir mağduriyet vardır. Ortada bir haksızlık vardır. Ortada bir hukuksuzluk vardır. Sandıktan çıkmış kardeşimiz, sizlerin oyuyla seçilmiş. Ankara’da birilerini devreye sokarak, hakim ayarlayarak, Yüksek Seçim Kurulu’na birilerini göndererek, Ankara’da mazbata alınmaz. Millet iradesi sandıktan çıkar. Ben Ankara’da Meclis’te gittim AKP’yi kutladım. Dedim ki; ‘Bu seçimin galibi sizsiniz. Türkiye’de birinci parti çıktınız. Sizi kutluyorum’ dedim. Onların da Yalova’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni kutlamaları gerekirdi. Bizi kutlamaları gerekirdi” dedi.

 

“OĞLANIN DÜĞÜNÜNE SAKLIYORUZ”

 

‘CHP’liler altın dağıttı’ gibi söylemlerin olduğunu söyleyen İnce, buna espriyle, “CHP’liler altın dağıttılardiyor. Yahu olsa da dağıtsak. Valla evde üç beş tane var da onları da oğlanın düğününe saklıyoruz, kusura bakma. Kimseye dağıtacak altınımız yok” diye konuştu. İnce konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

 

“YALOVALILAR KAVURMAYA TAV OLMAZ”

 

“Bu millet bu tezgahı yemeyecek. Kavurmayı yiyince oy verdi mi? Vermedi. Şemsiyeyi açınca oy verdi mi? Vermedi. Yalovalılar kavurmaya tav olmaz. Yalovalılar şemsiyeye tav olmaz. Sen kimsin, ey Yakup Koçal ? Sen Süpürgelik’le Çiftlikköy Deresi arasına sıkışmış siyasetçisin, ben Türkiye’de siyaset yapıyorum.”

 

Ardından fener alayı gerçekleştirildi. Binlerce kişi ellerinde meşalelerle Cumhuriyet Caddesi, Fatih Caddesi, İsmet Acar Caddesi, İstanbul Caddesi güzergahında yürüyüşünü gerçekleştirdi.