CHP’li İnce: Türkiye’nin bu kuşatılmışlıktan kurtulması lazım

CHP’li İnce: Türkiye’nin bu kuşatılmışlıktan kurtulması lazım
14 Aralık 2014 17:52

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 14 Aralık Operasyonu’nu değerlendirerek, “Bugün de operasyon yapmışlar. ‘Bana muhalif kim varsa içeri atarım’ diyor. Türkiye’nin bu kuşatılmışlıktan kurtulması lazım” dedi.

Adana’da partisinin İmamoğlu İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti Hükümeti’ni eleştirdi. Burada yaptığı konuşmada 14 Aralık Operasyonu’nu da değerlendiren İnce, “Bu ülke soyuluyor, bu ülke bir karanlığa doğru gidiyor. Yargı bitmiş. Bakın cemaat için ‘Ne istediler de vermedik’ diyorlardı, bugün ‘Terör örgütü’, ‘Paralel yapı’ diyorlar. Bugün de operasyon yapmışlar. ‘Bana muhalif kim varsa içeri atarım’ diyor. Kendi eski milletvekilini tutukladılar. Türkiye’nin bu kuşatılmışlıktan kurtulması lazım” dedi.

 

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştiren Muharrem İnce şunları söyledi:

 

“Başımızdaki adama bakın. İstanbul Büyükşehir belediye başkanı o, Başbakan o, Cumhurbaşkanı o. Kızların etek boyunu ölçüyor terzi o. Sigara içene ‘Terbiyesizlik yapma’ diyor, zabıta o. Köprünün nereden geçeceğine karar veriyor mühendis o. ‘3 çocuk doğuracaksınız ama sezaryen olmaz’ diyor, jinekolog o. AKP’nin Genel Başkanı o. Bir bakıyorsun kokpite binmiş pilot olmuş. Sen ata binip düşen adamsın nasıl pilot oluyorsun? Bu beladan kurulmamız lazım.”

 

Daha sonra İmamoğlu’ndan ayrılan Muharrem İnce, CHP İl Gençlik Kolları’nın Adana merkezdeki Seyhan Oteli’nde düzenlediği ‘Türkiye’nin Geleceği’ adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.