CHP’li İnce: Önce bu muhalefeti değiştirmemiz lazım

CHP’li İnce: Önce bu muhalefeti değiştirmemiz lazım
13 Mayıs 2016 15:21

Manisa’yı ziyaret eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye’de bir değişim zamanın başladığını kaydederek, “Bu iktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştirmemiz gerekiyor. Onun için yollardayım” dedi.

 

 

 

 

Manisa’nın Kırkağaç İlçesi’nde CHP İlçe Başkanlığı’na gelerek partililer ile buluşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, iktidar partisini eleştiren açıklamalar yaptı. Ahmet Davutoğlu’nun görevinden ayrılma kararının ardından Başbakan değişikliği ile ilgili değerlendirme yapan İnce şöyle konuştu:

 

“Düşük profilli Başbakan arıyorlar. Kafası basmayan, kendine mukayet olamayan, birinin söylediğini yapan, kendi aklı olmayan, kendi kararlarını veremeyen, uzaktan kumandalı bir adam arıyorlar. Bunun için temayyül yapıp sandık koyacaklar. O zaman oy kullanaların da profili düşük olur. Benim onlara bir önerim var. Saraya bir tane sandık koysunlar tek oy kullanılsın onun kullandığı oy geçerli olsun.”

 

‘ÖNCE BU MUHALEFETİ DEĞİŞTİRMEMİZ LAZIM’

 

CHP’nin önceki kurultayında genel başkanlık için yarışan Muharrem İnce, 14 Mayıs’ta Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde bir miting düzenleyeceklerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“14 yıldır bu iktidardan kurtulamıyoruz. Bu iktidarı değiştirmemiz lazım ama, iktidarı bu muhalefet değiştiremiyor, önce bu muhalefeti değiştirmemiz gerekiyor. Onun için yollardayım. Unutmayın bir değişimin önünden gidenler lider, ortasından gidenler durumu kavramış, arkasından gidenler ise sürüklenmiş olurlar. Ama bir değişimin karşısına çıkanlar mutlaka yok olur. Türkiye’de bir değişim zamanı başlamıştır. Siyasetçi lafını söylerken yuvarlak söylememeli, bu ampulü hep birlikte söndüreceğiz.”

 

İlçe Başkanlığı binası önünde partililerle fotoğraf çektiren Muharrem İnce, daha sonra Soma’ya hareket etti.

 

 

Kaynak: Erdinç ALKAN/KIRKAĞAÇ (Manisa), (DHA)