CHP’li İnce kongre için yarışı başlattı!

CHP’li İnce kongre için yarışı başlattı!
7 Kasım 2017 11:53

CHP’de 2018 yılının Ocak ayında yapılması planlanan olağan kongre için adaylık yarışı başladı.

 

 

Kongre için hazırlık yapan parti içi muhalefet ilk hamlesini TBMM Meclis Başkanlık Divanı’nda yaptı. Geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde, TBMM Başkan vekili Akif Hamzaçebi’nin karşısına rakip olarak çıkan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye yakınlığı ile bilinen Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün kullanılan oyların 76’sını alarak CHP’nin yeni Meclis Başkanvekili oldu.

 

 

Yine İnce’ye yakınlığı ile tanınan milletvekilerinden Bülent Öz de Divan üyeliğine seçildi. İnce’ye yakın isimlerin ipi göğüslemesi, olağan kongrede muhtemel adaylar arasında yer alan İnce’nin yarışı erken başlattığı yorumlarını beraberinde getirdi. Muhaliflerin adaylık yarışında Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini delerek Parti Meclisi’ne kendi isimlerini sokmayı planladıkları belirtiliyor.

 

 

BAŞKANLIK YARIŞI

 

 

Öte yandan, partide önemli isimlerin 2019’daki yerel seçimlerde belediye başkanlığı için yarışa girdiği dillendiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Meclis Başkanvekilliği yarışında kaybeden Akif Hamzaçebi, Eski CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile Grup Başkanvekili Engin Altay’ın da İstanbul için çalışma yaptığı iddia ediliyor.(Yeni Şafak)