CHP’li İnce Gezi olaylarında görev alan kaç polise para ödülü verildiğini sordu

CHP’li İnce Gezi olaylarında görev alan kaç polise para ödülü verildiğini sordu
19 Eylül 2013 13:12

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan olaylarda görev alan kaç polise para ödülü verildiğini sordu.

 

 

İnce, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

 

“Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan olaylarda görev alan kaç polise para ödülü verilmiştir? Bu polislerin isimleri ve görevleri nedir?

 

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan olaylarda görev yapan polislerden kaçı ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma yapılmıştır? Kaç polis disiplin cezası almıştır? Bu polislerin isim ve görevleri nedir? Disiplin cezası alan polisler arasında para ödülü alan var mıdır? Hem disiplin cezası hem de para ödülü alan polislerin isim ve görevleri nedir? Disiplin soruşturması sonucunda ceza alan polislere para ödülü verilmişse, cezadan sonra para ödülü geri alınacak mıdır?

İstanbul’da tomalardaki suya katılan jenix marka ürünlerin içeriğinde ne bulunmaktadır? Valinin deyimiyle ilaç olan bu jenix marka ürün hangi firmadan hangi tarihlerde tedarik edilmiştir? Jenix’in tedariği hangi kurum tarafından sağlanmıştır? İhale yapılmış mıdır? Yapılmış ise ihale hangi tarihte hangi usulle yapılmıştır? İhale duyurusu hangi gazetede yayınlanmıştır? Jenix için hangi firmaya hangi tarihlerde ne kadar para ödenmiştir? Jenix adlı ilacın son kullanma tarihi var mıdır? Var ise Gezi olaylarında kullanılan jenix ürünlerinin son kullanma tarihleri nedir? Gezi olaylarında kaç bidon jenix kullanılmıştır? Toma suyuna jenix katılmasının hukuki dayanağı nedir?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2002 yılından itibaren kullandığı biber gazı miktarı yıllar itibariyle ne kadardır? 2002 yılından beri yıllar itibariyle kaç liralık biber gazı kullanılmıştır? Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hangi firmalar biber gazı satmaktadır?”