CHP’li İnce genel başkanlık yarışını başlatıyor!

CHP’li İnce genel başkanlık yarışını başlatıyor!
24 Mayıs 2016 17:32

CHP’nin Antalya kampında muhalifler parti yönetimini eleştirdi. Muharrem İnce genel başkan adaylığı için imza toplamaya başladı.

 

 

 

Meclis Genel Kurulu’nda dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifine 20 kadar CHP milletvekilinin ‘evet’ oyu vermesi CHP’nin Antalya kampına damgasını vurdu.

 

 

Aralarında Fikri Sağlar, Eren Erdem ve Muharrem İnce’nin de olduğu çok sayıda milletvekili dokunulmazlıklarla ilgili parti yönetimine sert eleştirilerde bulundu ve Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurulması gerektiğini dile getirdi.

 

 

 

Dokunulmazlıklarda ‘evet’ oyu verenleri eleştiren İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştirdi. İnce “17 Mayıs 2015, hedefimiz yüzde 35 diyorsunuz. Altında kalırsak iç sorgulama yaparız diyorsunuz. Yaptık mı? Günlerce saatlerce tartıştık mı? Tartışmadık” dedi.

 

 

İnce’nin eleştirilerinin dozu ise genel başkanlık yarışını başlatacağının işareti olarak yorumlandı. İnce’nin 4 Haziran’da İstanbul’da yapacağı toplantı ya da mitingle genel başkanlık yarışını başlatacağı, 10-15 kadar milletvekilinin desteklediği İnce’nin olağanüstü kurultay için zemin yoklayacağı ve imza arayışına gireceği belirtiliyor.

 

 

 

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığıyla parti dışında kalan Şahin Mengü gibi isimlerin de imza arayışını başlatacağı ifade ediliyor.