CHP’li İnce: Bugüne kadar neden sakındınız Atatürk demeye?

CHP’li İnce: Bugüne kadar neden sakındınız Atatürk demeye?
27 Kasım 2017 12:35

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı.

 

 

 

Atatürk tartışmasına değinen CHP’li İnce, “İki Ayyaş kim? Bunu sormayacak mıyız? Atatürk’e vuramadığın yerde İnönü’ye vurarak ilerliyorsun. İki oy fazla almak için cami açılışında doğru olsa bile söylemem” dedi. İnce, “Atatürkçülük açılımı çöktü bugün” dedi, Erdoğan’a “Bugüne kadar neden sakındınız Atatürk demeye?” sorusunu yöneltti.

 

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Atatürk tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Ahmet Hakan’ın “AKP’nin Atatürk açılımı” diye tarif ettiği soru üzerine İnce “Erdoğan’ın Atatürk’ün sözlerinden memnunum” dedi.

ince

ATATÜRKÇÜLÜK AÇILIMI ÇÖKTÜ

 

İnce özetle şöyle dedi:

 

“Samimiyet niyet sorgulamam öyle diyorlarsa öyledir. Bir de 15 yılda yapılanlara bakalım. Mesela bugün İsmaşl Kahraman’ın Meclis Başkanlığı’na adaylığı. Erdoğan ne kadar yeni duydum dese de buna kimse inanmaz. AKP’de işlerim böyle yürümediğini; buna herkes güler. Atatürkçülük açılımı çöktü bugün.”

 

“İsmail Kahraman laiklik gereksizdir birisi” ifadelerini kullanan MUharrem İnce, “Uygulamaları ortada” dedi.

 

ATATÜRK DEMEKTEN BUGÜNE KADAR NEDEN SAKINDINIZ?

 

İnce şöyle devam etti:

 

‘İki ayyaş’tan Gazi Mustafa Kemal’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gelmek… 90 yıllık reklam arası… Bunları düşündüğümüzde; Nutuk, ERgenekon davasında suç delili olarak gösterilmişti. Lozan hezimettir.. Okullardan, statlardan Atatürk’ün adını silmeler, TC’yi indirmeler. Annesine laf ettiler. Bütün bunları sorgulamayacak mıyız? Sayın Cumhurbaşkanı’nın Atatürk demesinden çok mutluyum. Memnunum da. Biz kendisine Recep Tayyip demiyoruz. Biz ona böyle desek kızar ama Gazi Mustafa Kemal diyordu soyadını söylemeden. Bugüne kadar neden sakındınız Atatürk demeye? Bunlara itirazım yok hoş geldiniz aramıza ama bunları da söylemem lazım. Atatürk’ün soyadını söylemek Atatürkçü olunmaz.

 

“İKİ AYYAŞ KİM?”

 

CHP ile Atatürk ve İnönü arasında problem varmış gibi gösterildiğin söyleyen İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Fevzi Çakmak CHP’yle sorun yaşamıştır. Şükran duyulacak insandır. Kazım Karabekir, kahramınımızdır. CHP’yle sorun yaşamıştır ama küçümseyemem. İnönü’ye Atatürk’e yapılanlar? İki Ayyaş kim? Bunu sormayacak mıyız? Atatürk’e vuramadığın yerde İnönü’ye vurarak ilerliyorsun. İki oy fazla almak için cami açılışında doğru olsa bile söylemem.

 

Kurtuluş savaşsında en değerli araç at. Evinize bile alırsınız. Samanlıkta silahlar saklanıyor. O eti evinize bile alırsınız. Ama namaz her yerde kılınabilir.

 

Kapatın bu konuları. Ama bu yola girin bilimin ışığında yürüyün hoşgelsiniz diyorum.”

 

 

Kaynak: Sözcü