CHP’li Özkes arabuluculuk görevinden istifa etti! ‘iki kez sağlanan uzlaşma yürümedi’

CHP’li Özkes arabuluculuk görevinden istifa etti! ‘iki kez sağlanan uzlaşma yürümedi’
18 Aralık 2014 19:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği ile Şişli’de arabuluculuk görevi üstlenen CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes bu görevinden ayrıldı. Radikal’e konuşan Özkes, iki kez uzlaşma sağlanmasına rağmen bu işin yürümediğini gördüğünü ve bu durumun kendisini de yıpratmaya başladığını, bu nedenle çekildiğini dile getirdi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun isteği ile Şişli’de Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül arasındaki sorunu çözmek üzere arabuluculuk görevi üstlenen CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes bu görevinden istifa etti. Radikal‘e konuşan Özkes, iki kez uzlaşma sağlanmasına rağmen bu işin yürümediğini gördüğünü ve bu durumun kendisini de yıpratmaya başladığını dile getirdi.

 

Yaşan süreci Radikal’e anlatan İhsan Özkes uzlaşmanın devam etmeyeceğini gördüğü için bu görevinden ayrıldığını söyledi.

 

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşinin açıklamalarını duygusal olarak yorumladığını söyleyen Özkes şunları anlattı:

 

BAŞKAN ‘TEHDİT YOK’ DEMİŞTİ

 

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Başkanvekili Emir Sarıgül arasında yaşanan sorunu çözmek üzere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildim. İstanbul’da hem Mustafa Sarıgül hem de Hayri İnönü ile görüşmeler yaptım. Sarıgül ile yaptığım görüşmede tehdit iddialarını sordum. Mustafa Sarıgül ‘Hayri Bey belediye başkanı. Biz ona saygılıyız benim şahsımdan benim tarafımdan asla böyle bir tehdit söz konusu değil. Bu da müsaade etmem. Eğer benim oğlum böyle bir tehditte bulunmuş ise kulağını çekerim kesinlikle bu duruma müsaade etem’ dedi. Aynı görüşmeyi Hayri İnönü ile de yaptım. Tehdit olmadığın söyledi. Uzlaşı konusunda anlaştık. ‘Bir sorun yok birlikte çalışmaya karar verin basın açıklaması yapın’ dedim. Hayri İnönü bana ‘Tamam Sayın Vekilim Emir bana saygılı açıklama da yaparız” dedi. Ben de döndün Ankara ‘ya geldim. Hayri İnönü, Emir Sarıgül ve ben Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile bir saat görüştük. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da tehdit iddialarını sordu. İnönü ona da tehdit olmadığın söyledi. El sıkışıp odadan ayrıldılar”

 

İKİ KEZ SAĞLANAN UZLAŞMA YÜRÜMEDİ

 

Bugün gelinen noktada Hayri Beyin’in eşinin açıklamaları çıktı ortaya. Ben de anlam veremedim. Hayri Bey’i aradım. Eşini biraz duygusal davrandığını söyledi. Onun dışında da birşey söylemedi. Mustafa Sarıgül’ü aradım o da üzgün olduğunu böyle birşenin olmadığın dile getrdi. Yıpratma kampanyası olduğunu anlattı. Ben işin içinden çıkamadım. Anlaşılan iki kez varılan uzlaşma yürümediğini gördüm.

 

BEN ÇEKİLİYORUM

 

Bu durum beni çok üzdü ve yıpratmaya başladı. Bunun üzerine Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na durumu anlattım. Bu uzlaşmanın devam etmeyeceği de ortaya çıktı. Ben arabuluculuktan çekilmek istediğimi söyledim. Kendisi de bana haklısın dedi. Ben artık arabuluculuktan istifa etti. Çekildim. Bundan sonrasını bana sormayın.

 

Kaynak: ERCAN SARIKAYA /Radikal