CHP’li Hürriyet: Usta öğreticilerin seslerini duyun

CHP’li Hürriyet: Usta öğreticilerin seslerini duyun
1 Aralık 2018 08:56

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet usta öğreticilerin sorunlarını mecliste dile getirerek, “Kadrosuz usta öğreticilerin seslerinin duyun” dedi.

 
TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet mecliste yaptığı konuşmada usta öğreticilerin sorunlarını dile getirdi. Kadrosuz usta öğreticilerin sorunlarının çözüme kavuşması gerektiğini dile getiren Hürriyet, “Sistemi iyileştirecek bir düzenlemeye ihtiyaç var” dedi

 
HER ŞEYE ZAM, USTA ÖĞRETİCİYE GELİNCE YOK

 
Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet şunlar söyledi; “Türkiye’nin her ilinde, her köyünde görev yapan; Millî Eğitim Bakanlığının “memur” Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da “işçi” olarak görmediği; giyim, bilgisayar, el sanatları, makine nakışları, halk oyunları gibi branşlarda uygulamalı meslek eğitimi veren kadrosuz usta öğreticiler kadro beklemeye devam ediyorlar. Özlük hakları iyileştirilmeyen, yıllarca tam zamanlı çalışmasına rağmen sigortası tam yatmayan, benzine, vergilere, fiyatlara zam gelirken çalışma saat ücreti değişmeyen kadrosuz usta öğreticilerin seslerinin duyulmasını istiyoruz”

 
ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPMAYIN!

 
Usta öğreticilerin herhangi bir iş güvencesine sahip olmadıklarını da sözlerine ekleyen Hürriyet, “Usta öğreticilerinin iş güvenceleri kurum müdürlerinin inisiyatifinde. Doğum, hastalık ve ölümlerde bile ücretli izin hakları tam sağlanamamaktadır. Usta öğreticilerin kadro hakkı, kıdem tazminat haklarının tam olarak uygulanması, özlük haklarının iyileştirilmesi, işsiz kaldıklarından işsizlik sigortalarından yararlanmaları için mutlaka ama mutlaka sistemi iyileştirecek düzenlemeye acil olarak ihtiyaç vardır. Usta öğreticilere artık üvey evlat muamelesi yapılmamalıdır” açıklamasında bulundu.