CHP’li Hazinedar’ın canlı yayında zor anları!

CHP’li Hazinedar’ın canlı yayında zor anları!
5 Ocak 2018 09:20

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CNN yayına katıldı. Yayında gazeteci İsmail Saymaz tarafından CHP’nin kendisi hakkında rapor hazırladığı iddiasını reddeden Hazinedar, “Havuz medyasının dezenformasyonuna hizmet etmek, İsmail Saymaz’a mı düşmüş?” diye tepki gösterdi.

 

 
Murat Hazinedar, CHP’li İlhan Cihaner’in iki yıl önceki “2015 yılı Ağustos ayında Beşiktaş Belediyesi hakkında birtakım şikâyetler ve medyada çıkan haberler üzerine, Genel Başkan’a bilgi sunmak üzere benim de içinde bulunduğum üç kişilik komisyon kurulmuştu. Bu komisyon; yakınanları, ilgili kişileri ve bir takım evrakı inceledikten sonra kanaatini içeren raporunu kısa sürede Genel Başkan’a sunmuştur” açıklamasına tepki gösterdi. Hazinedar böyle bir raporun olmadığını savundu.

 

 


SAYMAZ: BU RAPORDA BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’YLE İLGİLİ ÇEŞİTLİ İDDİALAR VARDI

 

 

Saymaz “3 Milletvekili bir rapor hazırlamıştı. Bu raporda Beşiktaş Belediyesi’yle ilgili çeşitli iddialar vardı. Bunlardan bir kısmı Beşiktaş çarşıda çeşitli plan tadilatlarının yapılmasına karşılık yüksek meblada paralar alındığı, bir kısmı Hazinedar’ın şoförünün bir eğlence merkezinin bir anda hissedarı olduğu ifade edilmişti. Bazı üniversite binalarının eğer belli miktarda para verilmezse yıktırılacağı yönünde tehdit edildiği iddaa edilmişti. Ve o raporda Cumhuriyet Halk Partisi’nin ihraç istemiyle Murat Hazinedar’ı disipline sevk etmesi ve gereğinin yapılması vurgulanmıştı’ ifadelerini kullandı.
Hazinedar, CHP’nin hakkındaki yolsuzluk suçlamalarıyla rapor hazırladığı iddiasını reddetti. Hazinedar, “Özellikle havuz medyasının dezenformasyonuna hizmet etmek, gerçekten hakkında olumlu düşündüğüm ve benim gibi aynı değerleri taşıyan insanların da saygın bir şekilde izlediği İsmail Saymaz’a mı düşmüş? Kendisinin cep telefonuna basın danışmanım biraz önce bir evrak gönderdi. Partimize böyle bir rapor var mıdır diye sorduk” dedi.

 

 

Programdaki gazetecilerin “İsmail Saymaz’a mı düşmüş?” ifadesini eleştirmesi üzerine Hazinedar, “Kendisinin benim görmediğim ve olmayan bir raporla ilgili olarak beyanda bulunduğu için bunu söyledim” diye cevap verdi. Hazinedar, raporu hazırladığı iddia edilen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın böyle bir rapor olmadığına dair yazı verdiğini söyledi.

 

 

Bunun üzerinde cevap veren İsmail Saymaz, “Öncelikle şu ifade edeyim, siz belediye başkanısınız ben sizin basın danışmanınız değilim. Ben gazeteciyim. Aramızda herhangi bir siyasi, idari bir yakınlık da yok. Sizin benimle kurduğunuz yakınlık, benim sizi eleştirmeyeceğim anlamına gelmez. Ben size karşı değil yurttaşlara karşı sorumluyum. Kusura bakmayın beni sizin yaklaşımınız belirlemiyor” diye konuştu.

 

 

“YAPTIĞIM KONUŞMA MONTAJ”

 

 

Öte yandan tartışmanın devamında Abdülkadir Selvi de Hazinedar’a bir diğer Odatv haberini hatırlattı. Beşiktaş Belediye Başkanı CHP’li Murat Hazinedar’ın Cemaat’e destek verdiği konuşması sosyal medyada gündem olmuştu. FETÖ’nün Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV) geçen yıl 2 Temmuz’da düzenlediği iftar yemeğine katılan CHP’li Başkan Hazinedar, Cemaat’e övgülerde bulunup “Hizmetleri yapanlara el uzatacağız” demişti. “Hizmet Hareketi”nin birçok çocuğun yetişmesine katkıda bulunduğunu savunan Hazinedar, o konuşmasında “Herkes buraya gelmeye cesaret edemezken ben geldim” demişti.

 

 

Hazinedar canlı yayında bu görüntülerin montaj olduğunu savundu. İftar yemeğine katıldığını aktaran Murat Hazinedar, konuşmasında vakıf üyelerinin Ergenekon ve Balyoz davalarını eleştirdiğini belirtti. Konuşmasıyla ilgili videonun montaj olduğuna dair rapor aldıklarını söyleyen Hazinedar, “Ben o iftar yemeğine özellikle gittim. Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılananlara destek verdim ve bu davaların hesabını sormak için gittim. Bunların hukuksuzluk olduğunu ve yüzleşmeleri gerektiğini yüzlerine söyledim. Bu konuşmamla ilgili o videonun montaj olduğuna dair, biri devlet biri özel iki üniversiteden rapor alındı” şeklinde cevap verdi.