CHP’li Havutça: Ege’deki adalar Türkiye’ye ait değil mi?

CHP’li Havutça: Ege’deki adalar Türkiye’ye ait değil mi?
12 Eylül 2017 18:27

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’nın Ege adaları sorularına yanıt vermedi.

 

 

 

 

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça geçtiğimiz aylarda Başbakan Binali Yıldırım’a Ege Denizindeki 18 Türk adasının Yunanistan tarafından işgaliyle ilgili yazılı soru önergesi vermişti.Başbakan’dan Yunan işgalini yalanlayan herhangi bir açıklama gelmediğini belirten Havutça ” Başbakan, Ege Denizindeki 18 Türk adasının Yunan işgaline kaşı çıt çıkarmıyor” ifadelerini kullanarak sert bir dille eleştirdi.  Havutça yaptığı yazılı açıklamada, “Milli Savunma Bakanlığı Eski Genel Sekreterinin de askeri kaynaklara dayandırarak yaptığı açıklamalar üzerine, Ülke kamuoyunun büyük rahatsızlık duyduğu, Türkiye sınırları içerisinde bulunan 18 Türk adası ve bir Türk Kayalığı’nın 2004 yılından bu yana Yunan işgali altında bulunmasına ilişkin  neden bir müdahale yapılmıyor sorusuna bile cevap alamadım” dedi.

 

 

Havutça, “Egedeki Yunan işgali Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından ve Milli Savunma Bakanlığı Eski Genel Sekreteri tarafından net bir şekilde belirtilmekteyken, Yunan işgaline karşı bir müdahale neden yapılmamaktadır?”

 

“Kardak Kayalıklarının 2 mil batısında bulunan Kalalimnos Adası olmak üzere 18 Türk adası ve 1 Türk kayalığı Yunan askerine teslim edildi mi? Bu adalar Türkiye’ye ait değil mi? Soruları Başbakan tarafından neden cevaplandırılamamaktadır. Ülke kamuoyu bu soruların cevabını merakla beklemektedir” dedi.

 

Havutça konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;“İktidarlar ve çıkar grupları şunu iyi bilmelidir ki Türk Milleti;Kahraman şehitlerimizin elinde avucunda olmadan, yoktan var ettikleri imkanlarla dünyanın büyük güçlerini bozguna uğrattığı, yurdunu canından üstün tuttuğu bu toprakların bir tek taşını kimseye vermeyecektir. Bu topraklar için yüzbinlerce can verildi, ağır bedeller ödendi!Bu vesileyle bir kez daha;Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Yüce Atatürk başta olmak üzere, yaşamını ülkesine adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı Ordumuza, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet duyuyor, en değerli varlıklarımız şehitlerimizi saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyorum…”dedi.“Başbakanın cevaplamaktan kaçındığı soru önergesinin orijinal metni” ifadelerini kullanan Havutça Meclis Başkanlığına verdiği önergeyi kamuoyuna sundu;

 

 

index