CHP’li Hamzaçebi: Tasfiye diye bir şey olmaz

CHP’li Hamzaçebi: Tasfiye diye bir şey olmaz
2 Eylül 2014 12:04

CHP’li Akif Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu’nun ‘Kurultaydan sonra, partinin yetkili organlarının aldığı kararların aleyhine açıklamalar yapanlara acımayacağım, CHP’yle yollarını ayıracağız’ açıklamasını değerlendirerek; “Tasfiye diye bir şey olmaz. Kurultay birleşme ve bütünleşme kurultayıdır. Genel Başkanın kast ettiği budur” dedi.


CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükümet programında yolsuzlukla mücadele konusunda TBMM’de konuşurken, İstanbul’daki savcılar yolsuzluk konusunda takipsizlik kararı verdiğini belirtti. CHP’li Hamzaçebi, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu’nun temel misyonunun yolsuzluk soruşturmalarının üzerini kapatmak olduğu açık bir şekilde ortaya çıktığını öne süren Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Davutoğlu’nu yolsuzluk dosyalarının üzerini kapatması için Başbakan yaptığını öne sürdü.

 


“ANAYASA MAHKEMESİ’NDE DAVA”

 

Savcıların yolsuzluk davasında verdiği takipsizlik kararının ve bu kararın devamının önemli olduğunu belirten Hamzaçebi, “Devamında ne olacak, sistem nasıl işleyecek? Yasaya göre bu takipsizlik kararına karşı Sulh Ceza Hakimleri itiraz edebiliyor. Hükümetin İstanbul’da tayin ettirdiği Sulh Ceza hakimleri bu konuda görevli. Mahkemeden hakime verilmiş olan bir görev söz konusu. Kurulmuş olan Sulh Ceza hakimliklerinin Anayasanın öngördüğü ‘tabi hakim’ ilkesine aykırı olduğu CHP’nin görüşüdür. Biz bu görüşten hareket ile anılan yasa mahkemesinin iptali için Anayasa Mahkemesi’nde dava açtık. Ben Anayasa Mahkemesinin bu davayı çok süratle görüşmesi ve karara bağlaması gerektiğini düşünüyorum” diye kaydetti.

 

“TASFİYE DİYE BİR ŞEY OLMAZ”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘partinin yetkili organlarının aldığı kararların aleyhine açıklamalar yapanlara acımayacağı’ yönünde yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, “Tasfiye diye bir şey olmaz. Kurultay birleşme ve bütünleşme kurultayıdır. CHP’nin bir istikameti vardır. CHP bir kitle partisidir, muhtelif görüşler partide yer alabilir ama bu görüşler partinin ana çizgisine karşı olamaz. Genel Başkanın kast ettiği budur. Arkadaşlarımıza daha dikkatli olmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor” dedi.