CHP’li Hamzaçebi: Bizde yuvarlak laf olmaz

CHP’li Hamzaçebi: Bizde yuvarlak laf olmaz
16 Mayıs 2015 07:45

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, seçim bölgesi İstanbul’da esnafla bir araya geldi. Ziyaretlerinde vatandaşların sorularını yanıtlayan Hamzaçebi, CHP’nin dört ayaklı stratejisinin birinci maddesinin hukuk ve demokrasi olduğunu ifade etti.

 

 

CHP iktidarında mali disiplinin en çok gözetilecek unsurlar arasında yer aldığını da vurgulayan Hamzaçebi, “Çift haneleri zorlayan bir enflasyon ile piyasanın endişeleri ortadan kalkmaz. Biz enflasyonu yüzde 5’lere indireceğiz. Bir ekonominin en önemli unsuru güvendir. Önceliğimiz piyasaya bu güveni vermek olacaktır” dedi.

 

 

 

Hamzaçebi şöyle devam etti: “Bakın bizde yuvarlak laf olmaz. Bize seçim vaatlerimizin kaynağını uzman kadrolarımız hepsini kuruşu kuruşuna hesapladı. Biz hesapsız kitapsız iş yapmayız. Onların dediği gibi bizim vaatlerimizin toplam maliyeti 149 milyar değil, toplam 57 milyar liradır. Kredi kartı borcu faizini silmenin, kamudaki taşeronu bitirmenin, 800 bin kişiye iş garantili eğitim vermenin bütçeye hiçbir maliyeti yoktur. Biz bir yola çıktık ve hedefimizi de halkın iktidarı olarak belirledik. Bunun için tüm gücümüzle ve kadrolarımızla geceli gündüzlü çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Biz sizinle, sizin gücünüzle yola çıktık. Bu yolda sizinle yürümeye devam edeceğiz.”