CHP’li Hamzaçebi: 7 Haziran’da AKP’yi sandığa gömeceğiz

CHP’li Hamzaçebi: 7 Haziran’da AKP’yi sandığa gömeceğiz
1 Mart 2015 14:15

Aydın’ın Didim İlçesi’nde CHP Didim İlçe Örgütü’nün düzenlediği dayanışma gecesinde siyaset ve iş dünyası bir araya geldi. Dayanışma gecesine katılan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, konuşmasında AK Parti iktidarına yüklenip, “13 yılın sonunda hükümetin gelmiş olduğu nokta, Türkiye’de polis devletini kurmaktır” dedi.

 
CHP Didim İlçe Örgütü tarafından Didim Palm Wings Beach Resort Otel’de düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğine CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP Aydın milletvekilleri Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve Osman Aydın, CHP Aydın eski Milletvekili Fatih Atay, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, çevre ilçelerin belediye başkanları, CHP Aydın milletvekili aday adayları, CHP Aydın il ve ilçe yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

 

 
“TÜRKİYE’DE HUZUR, UFUKTA ÖZLENEN BİR KAVRAMA DÖNÜŞTÜ”

 

 
Yemekte konuşan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Kurtuluş Savaşı’nı vererek Cumhuriyet kuran kadroların, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yine kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin 92 yıl önce vermiş olduğu mücadelenin bir başka benzerini günümüzde yaşadıklarını ifade etti. Hamzaçebi, “Bu mücadelenin tek temel hedefi, Cumhuriyet ile hesaplaşmak üzere yola çıkmış olan ve Türkiye’yi kötü yöneten günümüz iktidarındaki kadronun siyasi hayatını demokratik bir şekilde 7 Haziran’da sona erdirmektir” dedi.

 

 

 
Türkiye’nin bütün kazanımlarını ve Cumhuriyet ile demokrasinin temel değerlerini tahrip ettiğini öne sürdüğü bu siyasi kadroyu Türkiye’nin yönetiminden uzaklaştıracaklarından kuşkusunun olmadığını kaydeden Hamzaçebi, “Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. 7 Haziran’da Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetini sandığa, bir daha çıkmamak üzere gömeceğiz” diye konuştu.
92 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin son 13 yılını Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetiyle geçirdiklerini söyleyen Hamzaçebi, şöyle devam etti:
“13 yıl önceye kıyasla bugüne baktığımızda insanlarımızın yarınlara umutla baktığını söylemek mümkün değil. Huzur, bir umut olarak sadece ufukta özlenen bir kavrama dönüşmüştür. Millet, ikiye bölünmüştür. Kutuplaştırma siyaseti izlenmektedir. Cumhuriyetin temel değerleri, başta laiklik olmak üzere saldırı altındadır. Yönetimde Cumhuriyet ile hesaplaşmayı kendisine hedef koymuş bir kadro vardır. Ama onların nefesi, Cumhuriyet ile hesaplaşma amacına yetmeyecektir. Onların nefesini 7 Haziran’da sandıkta keseceğiz.”

 
“POLİS DEVLETİ YASA TASARISI”

 
Hamzaçebi, konuşmasında, İç Güvenlik Paketi’ni, “polis devleti yasa tasarısı” olarak tanımladı. “13 yılın sonunda hükümetin gelmiş olduğu nokta, Türkiye’de polis devletini kurmaktır” diyen Akif Hamzaçebi, “Bu yasa, güvenlikle ilgili değildir. Polise gözaltı yetkisi veren, mahkeme kararı olmaksızın üst baş arama, ‘elbiseni çıkar, arabanı aç’ diye arama yetkisi veren, dinlemelerde süreyi uzatan, dinlemelerde hangi davanın hangi mahkemece bakılacağının hükümet tarafından belirlenmesini öngören bir yasadır. Hükümet, meydanlardan korkuyor. Tek adam yönetimini Türkiye’ye getirmek isterken meydanların tekrar dolmasından korkuyorlar” diye konuştu.