CHP’li Hakverdi Meclis’e taşıdı! ‘İki personeli bulunan ve faaliyette olmayan kuruma 10 bin TL’lik doğalgaz faturası’

CHP’li Hakverdi Meclis’e taşıdı! ‘İki personeli bulunan ve faaliyette olmayan kuruma 10 bin TL’lik doğalgaz faturası’
5 Mart 2021 07:33

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, faaliyet yürütmeyen boş kuruma gelen on bin TL tutarındaki doğalgaz faturasını yazılı bir soru önergesi ile Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na sordu.

 

 

“İçinden geçtiğimiz ağır ekonomik krize rağmen kamu olanakları yapılan israflarla gereksiz yere heba edilmeye devam ediyor.” diyen CHP’li Hakverdi “Geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Haymana ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Haymana Kapalı Spor Salonu’nda hiçbir kurs ve faaliyetin yürütülmemesine, ayrıca sadece bir müdür ve bir çalışanın bulunmasına rağmen kuruma gelen 10.000 TL tutarındaki doğalgaz faturası yerel basında gündeme gelmiştir.” açıklamasını yaptı.

 

 

“Pandemi sürecinde kısıtlamalar sonucu faaliyetleri duran kurumların yüklü fatura giderleri altında bırakılması kamu olanaklarının israf yolu ile zarara uğratılması anlamına gelmektedir.” diyen Hakverdi Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na şu soruları yöneltti:

 

1. Haymana Kapalı Spor Salonu’na son 1 yılda gelen elektrik, su ve doğalgaz faturaları ne kadardır? Aylara göre dağılımı nedir?

2. Hiçbir faaliyetin olmadığı ve 2 personelin bulunduğu Haymana Spor Salonu’na geldiği iddia edilen 10.000 TLlik doğalgaz faturasına dair bakanlığınızca bir idari soruşturma başlatılmış mıdır?