CHP’li Hakverdi: İşe hiç gelmeyenlerin kadroya alınacak olması kabul edilemez

CHP’li Hakverdi: İşe hiç gelmeyenlerin kadroya alınacak olması kabul edilemez
6 Ekim 2017 09:07

CHP Ankara Milletvekili ve Divan Katip Üyesi Ali Haydar Hakverdi, TBMM Milli Saraylar bünyesinde restorasyon işleri yapmakta olan işçilerin “4/C kapsamında kadrolaştırılacağını ve bu işçilerin AKP’ye yakın olduklarını” söyledi.

 

 

 

Hakverdi bu kadrolaşmanın yandaş kadrolaşma olacağını işaret ederek, “liyakatli birçok emekçinin kadro için sıra beklediği bir dönemde siyasal bağlantıları kullanan, birkaç aydır taşeronda çalışan ya da işe hiç gelmeyenlerin kadroya alınacak olması kabul edilemez” dedi.Hakverdi’nin Meclis Başkanı’na gönderdiği mektubun tamamı:

 

Sayın İsmail KAHRAMAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi BaşkanıŞahsınızın ve TBMM Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı sayın Yasin YILDIZ’ın inisiyatifi ile İstanbul’da Milli Saraylar bünyesinde restorasyon işlerini yapmak üzere taşeronda çalışan 86 kişinin 4-C statüsünde kadroya alınacağı bilgisi tarafıma iletilmiştir. Yaptığım araştırma sonucu bu kişilerden bazılarının sadece birkaç aydır taşeronda çalıştığı, bazılarının emeklilik hakkı kazanmasına birkaç ay kaldığı, bazılarının ise sadece resmi evraklarda çalışıyor gözükmekte olduğu ancak işe gelmediği için arkadaşları tarafından dahi tanınmadıkları bilgilerine ulaştım.Bu kadro alımlarında hangi liyakat kuralları göz önünde bulundurulmuştur? Kadroya alınacak kişilerin AKP’ye yakınlığı ile biliniyor olması sizin de bu kararı almanızda etkili olmuş mudur? Bu soruların cevabı hem tarafım hem de kamuoyu tarafından merak konusudur. Sizlerin kamuoyu vicdanını yaralayacak uygulamalar içerisine girmesi sadece Başkanlık makamını değil Yüce Meclisimizin tamamını zan altında bırakacaktır. Öte yandan kadro alımlarında izlenmesi gereken mevzuat dışında bizleri bağlayan siyasi ve ahlaki prensiplerin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu kadro alımlarının liyakat ilkeleri aksine siyasi, kişisel yakınlık ve akrabalıklar göz önünde bulundurularak yapılması her fırsatta kamuoyu önünde şahsınızın da deklare ettiği dini değerlerimizle de bağdaşmamaktadır. Dinimiz, Kuran-i Kerim’de şüphe yok ki Allah size, emanetleri (işleri) ehline vermenizi ve insanlar arasında hüküm verdiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder!” diye buyurmaktadır. Şahsınızı ve Yüce Meclisimizi doğrudan ilgilendiren bu konu hakkında kamuoyuna bir izahat yapılması elzem hale gelmiştir. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.