CHP’li Güzelmansur: Ekonomik kriz ‘yakıyor’!

CHP’li Güzelmansur: Ekonomik kriz ‘yakıyor’!
7 Şubat 2020 19:20

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur bugün Hatay’da uzun süredir işsiz olduğu için “çocuklarım aç” diyerek kendini yakan bir babanın çaresizliği sonrası yaptığı değerlendirmede “İş bulamayan, çocuklarının karnını doyuramayan anne-babalar çaresizlikten kendini yakıyor. Çarkları dönmeyen fabrikalar yanıyor. Zamlar cepleri yakıyor. Mutfak yanıyor. Bu yangınları söndürmek için Saray ne zaman harekete geçecek” dedi.

 

 

İŞSİZLİK CAN ALIYOR

 
Özellikle son 1 yılda Türkiye’de işsizliğe ve geçim sıkıntısına bağlı intihar vakalarının arttığına işaret eden Güzelmansur şunları söyledi: “2018’de 3.161 vatandaşımız intihar ederek hayatına son verdi. Bu intiharların ezici çoğunluğunun nedeni işsizlik ve geçim sıkıntısıdır. İş bulamayan, pazarda filesini dolduramayan, mutfakta tenceresine koyacak bir şey bulamayan, çocuğunun karnını doyuramayan, faturasını ödeyemeyen, borç girdabına saplanıp kalan vatandaş çaresizlik içinde intihara yöneliyor. İstanbul’dan Antalya’ya, Kocaeli’den Hatay’a hatta Meclis’e kadar yayılan intiharlar, intihar girişimleri ülkemizin de vatandaşımızın da içinde bulunduğu ekonomik krizi gösteren gerçek verilerdir. Üzerinde oynanmış, çarpıtılmış TÜİK rakamları bize asla ne içinde bulduğumuz durumu gösterir ne de çözüm üretmemize yardım eder.”

 

 

EN YAKICI SORUNUMUZ İŞSİZLİK

 
Ülkenin en önemli gerçek ve yakıcı sorununun işsizlik olduğunu vurgulayan CHP’li Güzelmansur söyledi: “Gerçek işsiz sayısının 8 milyona dayandığı bir ülkede en önemli gündem maddesi de işsizliği çözmek, üretimi ve istihdamı artırmak olmalıdır. Ancak Ankara’daki Beylerin gündemi 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağının üstünü örtmekten ibaret… Bu gerçekten esef verici!”