CHP’li Güven’den, kas hastası Gezi tutuklusu için soru önergesi

CHP’li Güven’den, kas hastası Gezi tutuklusu için soru önergesi
12 Eylül 2013 13:12

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, İzmir’deki Gezi Parkı eylemlerinin ardından yapılan operasyonlarda 5 temmuz’da gözaltına alınarak tutuklanan kas hastası B.K.’nın, tedavisine devam edemediği için durumunun kötüleştiğini belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

 

Kas hastası B.K’nın durumunu Meclis’e taşıyan Güven, Gezi eylemlerine katıldığı için  tutuklanan B.K.’nın, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 5 yıldır düzenli olarak gördüğü kas hastalığı tedavisinin (myasthenia gravis) kesintiye uğradığını söyledi. B.K.’nın uygun beslenemediği, tedavi göremediği ve cezaevindeki tecrit koşulları nedeniyle kötüleştiğini öne süren Güven, Avukatının 4’üncü yargı paketiyle yapılan düzenlemeye dayanarak tutuksuz yargılanması için yaptığı başvuruya bir hastaneden ‘hapishanede kalması elverişlidir’ diye rapor verildiğini anlattı.

 

‘TUTUKLULUK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ’

 

Tutuklulukların ve mahkumiyetlerin bir işkenceye dönüştüğünü ileri süren Güven, önergesinde şu soruları yöneltti:

 

“B.K.’nın ve diğer tutuklu ya da mahkum hastaların infazına ilişkin düzenlemeye dayanılarak tutuksuz yargılanmaları, ya da denetimli serbestlikleri Bakanlığınızca sağlanamaz mı? Cezaevinde bulunan hastaların konusunda uzman hekimlerce tedavi edilmelerinin önünde ne gibi engeller olduğu Bakanlığınızca araştırılmış mıdır? Bu tür uygulamalar için Bakanlığınızca önlem alınmak üzere Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapılması düşünülmekte midir?”

 

d3609d8a2004980bbfee9c6aa2152002