CHP’li Gürer’den TBMM’nin ‘Atatürk’süz Bültenine’ sert tepki!

CHP’li Gürer’den TBMM’nin ‘Atatürk’süz Bültenine’ sert tepki!
14 Haziran 2017 09:41

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Bülteni’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin yer almamasını sert bir ifadeyle eleştirdi. Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Gürer, “TBMM’nin Aylık Bülteni, Sayın İsmail Kahraman’ın bülteni değildir” dedi.

 

 

 

ATATÜRK RESİMLERİ NEDEN YOK?

 

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), aylık yayın organı olan Meclis Bülteni’nin Nisan ve Mayıs sayılarında kutlanan milli bayramların varlığında Atatürk’ün resmine yer verilmemiş olması, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Ömer Fethi Gürer’in tepkisine neden oldu. Meclis genel kurulunda söz olarak tepkisini dile getiren Ömer Fethi Gürer, “Nisan 2017’de çıkan Meclis Bülteni’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasına rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün resmine yer verilmedi. Bu kez, Mayıs 2017’de 19 Mayıs törenlerinin kutlandığı, ülkenin kurtuluş mücadelesinin başladığı günde de Mustafa Kemal Atatürk’ün resmine yer verilmedi” dedi.

 

 

FATİH SULTAN MEHMET VAR, ATATÜRK YOK

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer önce, dergiyi hazırlayanların ülkemizin önemli günlerinin farkında olmadıklarından endişe ettiğini ancak aynı bültenin İstanbul’un fethinin yıldönümüne denk gelen sayısında Fatih Sultan Mehmet’in resminin yayınlandığını belirterek, “Acaba bu günlerin farkında değiller mi?” dedim ama baktım, Fatih Sultan Mehmet’in tam boy resmine yer verilmiş. Neden Atatürk Yok. Bu durumu bir milletvekili olarak uygun bulmuyorum” diye konuştu.

 

 

BU BÜLTEN İSMAİL KAHRAMAN’IN BÜLTENİ DEĞİLM!

 

 

TBMM’nin aylık yayın organının, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın bülteni olamayacağını vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, derginin önemli gün ve haftalara denk gelen sayılarında Mustafa Kemal Atatürk’ün resmine yer verilmesini talep etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Meclis Bülteni’nde Atatürk’ün resimlerine yer verilmemesine sert tepki gösterdiği konuşması, CHP’li milletvekilleri tarafından uzun süre alkışlandı.