CHP’li Gürer’den ‘sağlıksız sağlık ürünleri’ için kanun teklifi!

CHP’li Gürer’den ‘sağlıksız sağlık ürünleri’ için kanun teklifi!
29 Temmuz 2018 11:34

CHP Milletvekili Gürer, 2-3 yıl süren davaların, en geç 1 ay içinde karara bağlanması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

 

 

Gürer’den “Sağlıksız sağlık ürünler” için Kanun Teklifi

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tatile giren meclisin ekim ayında açılışı sonrası görüşülmesi için aldatıcı tanıtımlarla ‘sağlıksız sağlık ürünleri’ pazarlayanlar için açılan davaların en geç bir ay içinde karara bağlanması yönelik kanun teklifi verdi.

 

DAVALAR BİR AY İÇİNDE KARARA BAĞLANMALI

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yanıltıcı reklam ve tanıtımlarla halkın sağlığını tehdit eden kişi ve kuruluşların, vatandaşlar üzerinde yarattığı sorunu, Kanun teklifiyle, Meclis gündemine getirdi. Mevcut yasalarda, bu konuyla ilgili davaların 2-3 yıl sürdüğüne dikkat çeken Gürer, halk sağlığını direkt ilgilendiren bu konuda, davaların karara bağlanma süresinin bir aya indirilmesi için Kanun Teklifi verdi.

 

ALDATICI REKLAMLAR ÖNLEMEK İÇİN…

 

Gürer, “Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinde” Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen Sağlıksız sağlık ürünlerinin, aldatıcı reklam ve tanıtımlarla piyasaya sunulmasının önlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

İŞ İŞTEN GEÇMEDEN…

 

CHP Milletvekili Gürer, “Sağlık açısından risk yaratacak ve gerçekle bağdaşmayan bilgiler ile sağlık adı altında ürün pazarlayan ya da üretenlerin bakanlıklarca saptanması ve bakanlıklarca gereken cezaları almaları için cumhuriyet savcılıklarına ilettikleri dosyalar gereken hızla ele alınamamakta, karar çıktığında ise zararlı ve yanıltıcı işi yapanlar o süreçte amaçlarına ulaşmış olmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

ŞİFALI BİTKİLERE DİKKAT

 

Sağlık Bakanlığının, televizyonda şifalı bitkiler üzerine yanlış bilgi pazarlayan ve ürün satanları yargıya intikal ettirdiğinde mahkemelerin iki- üç sene sürdüğüne dikkat çeken Gürer, bu sorunun Sağlık Bakanlığınca da ifade edildiğine değindi. Gürer, bu işin iki sene, üç sene süreceğini bilen kişilerin zaten bu süreçte amaçlarına çoktan ulaşmış olduğuna vurgu yaptı.

Gürer, “Vermiş olduğumuz kanun teklifi ile Cumhuriyet Savcılıklarının ve mahkemelerin işlerini, vazifelerini hızla yerine getirmelerini sağlayarak sağlık açısından risk yaratacak satışların engellenmesi amaçlanmaktadır” açıklamasında bulundu.