CHP’li Gürer’den deprem bölgesine ziyaret!

CHP’li Gürer’den deprem bölgesine ziyaret!
21 Eylül 2020 13:08

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5.1 şiddetinde depremin meydana geldiği Obruk köyünü ziyaret etti. Bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluşan ve kısmen de göçük yaşanan Obruk’ta köylülere geçmiş olsun dileğinde bulunan Ömer Fethi Gürer, “Can kaybı olmaması ve kısmi hasalarla atlatılmasına rağmen riskin varlığı devam ediyor. Tüm hemşerilerime geçmiş olsun” dedi.
GÜRER, VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’TEN TELEFONLA BİLGİ ALDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gece 22.08’de Bor ilçesi merkezli 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremin ardından Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i telefonla arayarak, depremle ilgili bilgi aldı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.
OBRUK KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ
Sabahın erken saatlerinden Ankara’dan Niğde’ye gelerek, depremin merkez üssü olarak açıklanan Bor ilçesine bağlı Obruk köyüne giden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, burada duvarlarında çatlaklar olan ve kısmen duvarlarında göçük yaşanan evleri ziyaret etti, köylülere geçmiş olsun dileğine bulundu.
KÖYLÜLERE GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5.1 şiddetindeki depremin ardından meydana gelen artçı sarsıntılar nedeniyle tedirgin oldukları için geceyi AFAD’ın çadırlarında geçiren köylülerle de sohbet etti.
DUVARLARDA KISMEN GÖÇÜKLER VAR
Ziyaretin ardından açıklama yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, depremde bazı evlerin duvarlarının çatladığını, bazı evlerin duvarlarında da kısmen göçükler olduğunu ifade ederek, bir an önce köyde gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

 

 

CAN KAYBININ OLMAMASI SEVİNDİRİCİ
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AFAD’ın açıkladığı verilere göre, 20 Eylül Pazar günü saat 22.08’de Bor ilçesi merkezli 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre il ve ilçelerde de hissedilen depremde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
TUZ GÖLÜ VE ECEMİŞ FAY HATLARI
Niğde’nin, deprem kuşağında bulunan ülkemizdeki 4 ana fay hattından 2’sinin içinde yer aldığını anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Şereflikoçhisar’dan başlayarak, Aksaray, Altunhisar, Bor ve Niğde’yi kapsayan Tuz Gölü Fay Hattı ile Adana ve Mersin’den başlayarak Çamardı üzerinden Kayseri ve Sivas’a kadar uzanan Ecemiş Fay Hattı üzerinde bulunan ilimizde çok sık olmasa da zaman zaman sarsıntılar meydana gelmektedir” dedi.
1940 DEPREMİ
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ İçinde bulunduğumuz yüzyılda Niğde’de ve çevresinde meydana gelen en büyük depremin 10 Ocak 1940 tarihinde kaydedildiği ve 58 vatandaşımızın bu depremde hayatını kaybettiği kayıtlarda yer almaktadır. Ayrıca Aralık 1939’da Bor’da meydana gelen depremde, Balcı köyündeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği, yine 1907 yılındaki depremde ise o dönemde Bor ilçesine bağlı olan Ulukışla kasabasında 200 haneden sadece 20’sinin ayakta kaldığı bilinmektedir” hatırlatmasında bulundu.
ÇOK KATLI BİNALAR
Depremin bir doğal afet olduğunu ancak bunun yol açabileceği zararları en aza indirmenin, deprem gerçeği ile yaşamak zorunda olduğumuzun bilincinde olmaktan geçtiğini ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çok katlı binalar yapmaktan kaçınmak, sağlam zeminli ve depreme dayanıklı binalar yapmak ve deprem öncesinde, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenleri bilmek, depremin neden olabileceği zararları en aza indirmenin önemli aşamalarıdır” diye konuştu.
DERS ÇIKARMALIYIZ
Ülkemizde son 50 yılda meydana gelen depremlerde on binlerce yurttaşımızın ne yazık ki hayatını kaybettiğini ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “1999 yılında asrın felaketi olarak nitelendirilen Marmara ve Gölcük depremlerinin acısını halen içimizde hissediyoruz. Hem merkezi hem yerel yönetimler ve hem de yurttaşlar olarak depremlerden ders çıkarmalıyız” diye konuştu.
RİSK HER ZAMAN VAR
AFAD’ın verilerine göre Bor ilçesine bağlı Obruk köyü merkezli 5.1 büyüklüğündeki depreminin kısmı hasarla atlatıldığını, can kaybının olmamasının ise sevindirici olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Buna rağmen riskin devam ettiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması dileğimle, tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Fotoğraf 1 Fotoğraf 2 Fotoğraf 3 Fotoğraf 4 Fotoğraf 5 Fotoğraf 6 Fotoğraf 7 Fotoğraf 8