CHP’li Gürer: Yunanistan, Türk adalarını sahipleniyor!

CHP’li Gürer: Yunanistan, Türk adalarını sahipleniyor!
14 Temmuz 2017 10:52

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Ege Denizi’nde Türkiye’ye ait olan ancak Yunanistan’ın sahiplenmek istediği adaların durumunu TBMM gündemine taşıdı. Gürer, Meclis Araştırma Önergesinde Yunan işgali ile karşı karşıya olduğu ifade edilen adaların durumunun detayı bir şekilde incelenmesini istedi.

 

 

 

YUNANİSTAN, TÜRK ADALARINI SAHİPLENİYOR

 

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, son zamanların en önemli tartışma konularından biri olan Ege Denizi’ndeki adaların durumunun detaylı bir şeklinde incelenmesi için Meclis Araştırma Önergesi verdi. Ege Denizinde yer alan ve Türkiye’ye ait olan adaların durumu ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgilerde bu adaları Yunanistan’ın sahiplenir bir yaklaşım içinde olduğunun görüldüğüne vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Yapılan açıklamalar ile kamuoyuna yansıyan haberler arasında örtüşmeyen durumlar vardır. Konun meclisimiz tarafından araştırılması ve sorunun çok boyutlu ele alınması ihtiyaçtır” dedi.

 

 

AKP DIŞ POLİKİTAKA HAVLU ATTI

 
Ülkemizde son yıllarda uygulanan değişken dış politikaların başarısız bir diplomatik süreç yaşanmasına neden olduğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” yaklaşımından uzaklaşıldığını bu durumun da sorunları beraberinde getirdiğini ifade etti.

 

 

KIRMIZI ÇİZGİLERE NE OLDU?

 
AKP hükümetinin Başarısız dış politika uygulamalarının yansımasının her alanda görüldüğüne işaret eden Ömer Fethi Gürer, “ Kırmızı çizgi olarak tanımlanan ve açıklamalarda kesinlikle geri adım atılmayacağı ifade edilen konularda daha sonra düşünce değişiklikleri olağanlaşmıştır. Ülkemiz ile Yunanistan arasında Ege Denizinde Türk toprakları sayılan adalarla ilgili son yıllarda gündeme gelen olumsuzlukları herkes bilmektedir. Bu adalardan Yunanistan’ın hak iddia ederek nerede ise işgal noktasında davranışlar sergilediği kamuoyuna yansımaktadır” dedi.

 

 

Gazeteci Saygı Öztürk’ün 10 Mayıs tarihli Sözcü Gazetesi’ndeki kaşe yazısında, Türkiye’ye ait adaların Yunan askerleri tarafından işgal edildiği, Yunan Cumhurbaşkanı, genelkurmay başkanı, kuvvet komutanları ve papazların askerleri ziyaret ettiği, milislerin eğitildiği, adaların silahlandırıldığı yönünde değerlendirmeler bulunulduğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Uluslararası dokümanlar da ada olarak kabul edilen, ABD ve İngiliz haritalarında ada olarak yer alan bu 18 adanın durumu yerinde tespit ve inceleme ile değerlendirmeye muhtaçtır. Ege’de Türk adalarında ne olmaktadır? Oldubitti ile adalar Yunanlıların işgali ile karşı karşıya mıdır? Ada olarak kayıtlı yerleri adacık diye tanımlayarak önemsiz kılan beyanlara yönelmek yerine burada olan bitenin anlaşılması ve meclis tarafından durumun yerinde araştırılması gereklidir” dedi.