CHP’li Gürer: YSK’nın kararı Ali İhsan Yavuz’un sözleriyle bağdaşıyor!

CHP’li Gürer: YSK’nın kararı Ali İhsan Yavuz’un sözleriyle bağdaşıyor!
9 Mayıs 2019 10:31

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesini, “Şapkadan kuş çıkardılar” ifadesiyle eleştirdi.

 

 

23 Haziran’da yenilenecek seçimleri CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun daha güçlü bir destekle kazanacağını belirten Gürer, “İstanbul halkı oylarına sahip çıkacak, demokrasiye sürülen bu kara leke temizlenecek” dedi.

 

TBMM’DE TARTIŞMA…

 

AK Parti ve MHP’nin itirazı sonucunda Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesini, TBMM Genel Kurulu’nda da sert tartışmalara neden oldu.

 

 

GÜRER’DEN SERT TEPKİ

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesini kendini özgü üslubuyla sert bir şekilde eleştirdi.

 

 

KARARIN GEREKÇESİNİ KİMSE ANLAMADI

 

 

“Sandık kurullarının kanuna ayrı oluşturulduğu” gerekçesiyle İstanbul seçimlerinin iptal edildiğini anımsatan Gürer, “Bu kararı objektif olarak değerlendiren hiçbir kimse tam olarak algılayamadı, anlayamadı. Bir zarfa 4 oy konulup atıldı ve içinde sandık kurulu oluşumu gerekçesiyle bir tek büyükşehir seçimi için iptal kararı verilmesi açıkça şapkadan kuş çıkarılmasıdır. Bu kararla milyonlarca yurttaşın oyu yok sayıldı” diye konuştu.

 

YSK’NIN KARARI ALİ İHSAN YAVUZ’UN SÖZLERİYLE BAGDAŞIYOR…

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un, “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu ama fark edemedik” şeklindeki sözlerine atıfta bulunan CHP Milletvekili Gürer, “Kendisi ‘söylemedim’ diyor ama tam da bu söze uyacak bir karar verildi. Neymiş? Büyükşehirde iki partinin oyları birbirine yakınmış. Belediye meclis üyeliklerinde oylar birbirine daha yakın ama bu konuda bir karar verilmedi” şeklinde konuştu.

 

BU KARA LEKE TEMİZLENECEK

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 23 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde İstanbul halkının oylarına sahip çıkarak bu kez daha güçlü bir destekle oylarını Ekrem İmamoğlu’nda birleştirerek, demokrasiye sürülen bu kara lekeyi temizleyeceklerini de sözlerine ekledi.