CHP’li Gürer: Yarım milyon üniversite mezunu İŞKUR’dan haber bekliyor

CHP’li Gürer: Yarım milyon üniversite mezunu İŞKUR’dan haber bekliyor
18 Kasım 2017 10:08

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na yönelttiği soru da ülkemizin kanayan yarası haline gelen işsizlik ve çocuk işçi sorununa dikkat çekti.

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçe görüşmelerinde, Bakan Jülide Sarıeroğlu’na işsizlik, çocuk işçiler ve göçmen işçilerle ilgili sözlü soru yöneltti.

 

 

ÇOCUK İŞÇİ YAŞI 10’A DÜŞTÜ

 

 

Gürer, 11 Kasım 2017 tarihi itibarıyla, İŞKUR’a iş başvurusu yapmış 509 bin 536 üniversite mezunu bulunduğunu belirterek, “Üniversite mezununlarından kaçı işe yerleştirilmiştir? İŞKUR’da hâlen iş bekleyen kayıtlı üniversite mezunu sayısı kaçtır? 2017 yılında denetimlerde kayıt dışı çalıştırılan kaç göçmen işçi saptanmıştır? Çalışma izni olan göçmen sayısı kaçtır? İlk üç ülke hangisidir? Çocuk işçi yaşının 10’a kadar düştüğü ve büyüklerin işinin bu bedenlere yüklendiği sendikalarca da ifade edilmektedir. Bu anlamda, denetimler sonucu elde edilen iş yeri veya buna benzer çocuk işçi sayısı kaçtır” şeklinde sorular yöneltti.

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da sorulara yazılı olarak yanıt vereceğini açıkladı.