CHP’li Gürer, ticari taksicilerin UBER isyanını Meclis’e taşıdı!

CHP’li Gürer, ticari taksicilerin UBER isyanını Meclis’e taşıdı!
14 Şubat 2018 10:26

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, akıllı telefon uygulaması üzerinden taksi hizmeti veren “Uber Sisteminin” taksici esnafını mağdur ettiğini belirterek, hükümetin bu konuda bir düzenleme yapması gerektiğini söyledi.

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasına esnaf ve ticari taksicilerin sorumlarını gündeme taşıdı.

 

 

KÜÇÜK ESNAF MAĞDUR

 

 

Esnaf oda başkanlarını ziyaret ettiğini söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Esnaf odalarımız, üyelerinin ciddi anlamda mağdur olduklarını dile getiriyorlar, AVM’lerin kent içinde açılması, küçük esnafın yüksek vergi ödemesi, ekonomik durgunlukla işlerinin durma noktasına geldiğini belirtiyorlar” diye konuştu.

 

 

UBER UYGULAMASI, TAKSİCİ ESNAFINI ZORA SOKUYOR

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, akıllı telefon üzerinden taksi hizmeti veren Uber sisteminin de ülke genelinde taksicileri mağdur ettiğini söyledi. Merkezi ABD’de bulunan ve Uber olarak bilinen ulaşım şebeke şirketinin uygulamalarının ticari taksi esnafı için ciddi bir soruna dönüştüğünü anlatan Ömer Fethi Gürer, “Yalnız 17 bin 395 taksi bulunan İstanbul’da bu durum çok ciddi hissedilmeye başlandığı gibi, ülke genelinde yayılmaktadır. D2 Belgesi olan araçların Uber uygulamasını kullanmasıyla ticari taksiler iş yapamaz duruma gelmiş bulunmaktadır. Hükümetin bu konuda acil düzenleme yapması ve önlem alması beklenmektedir. Taksicilerin sesini hükümetin duyması istenmektedir” şeklinde konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetinin esnafı mağdur eden politikalardan da vazgeçmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Gürer, “UBER uygulaması ile ülkemizde ticari taksiler ciddi mağduriyet yaşamaya başladı. UBER üzerinden doğrudan ticari taksi olması gerekmeden D2 belgesi olan araçlar kent içi dışı yolcu alıyor bu yöntemde ÜBER % 20 komisyon keserek yalnız bağlantı üzerinden ciddi kazanç sağlıyor ve bu yolla ticari taksiciler ciddi müşteri kaybı yaşıyor. Taksiciler sorunlarını duyurmak için siyasi partilerle görüşmeler yapacaklarını gerekirse kontak kapatacaklarını söylüyorlar. Konu özellikle büyük şehirlerde çok ciddi soruna dönüşmüş durumda, hükümetin bu konuda tavrı bekleniyor. Taksiciler sorun çözümlenmezse çalışma şartlarımız ortadan kalkıyor mücadeleye başlayacağız diyorlar.