CHP’li Gürer: TCDD’de çalışan üniversite mezunu işçiler memur kadrosuna alınacak mı?

CHP’li Gürer: TCDD’de çalışan üniversite mezunu işçiler memur kadrosuna alınacak mı?
21 Eylül 2018 09:30

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in TCDD’de işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu personelin, memur kadrosuna atanması talebini içeren soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’dan yanıt geldi.

 

 

 

Bakan Turhan, TCDD bünyesinde 573 üniversite mezunu personelin işçi statüsünde görev yaptığını belirterek, bunların memur kadrosuna atanması için genel bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde, “TCDD’de üniversite mezunu çalışan sayısı kaçtır? İşçi ve memur olarak üniversite mezunları dağılımı nedir? İşçi statüsünde çalışanların memur olabilmesi için bir düzenleme düşünülmekte midir? Üniversite mezunu işçilerin tayin ve terfi haklarının önünü açacak yeni bir düzenleme düşünülmekte midir?” şeklinde sorular yöneltti.

 

 

Önergeye yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan üniversite mezunu 573 işçi, 6.501 kadrolu ve sözleşmeli personel olmak üzere toplam 7.074 personel bulunduğunu açıkladı.

 

Bakan Turhan, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünde, İşçi statüsünde görev yapan personelin memur kadrosuna atanmasını genel bir yasal düzenleme yapılması halinde mümkün olabileceğini belirterek, “Personelin tayin ve terfileri toplu iş sözleşmesi ve yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır” açıklamasında bulundu.

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TCDD’de üniversite mezunu olup, işçi kadrosunda görev yapan personelin, memur kadrosuna atanması için gereken yasal düzenlemelerin yapılmasının, kurumda var olan sorunların çözümüne katkı sağlayacağını belirtti.