CHP’li Gürer, TBMM’de MEB’in pek çok sorununa dikkat çekti

CHP’li Gürer, TBMM’de MEB’in pek çok sorununa dikkat çekti
17 Aralık 2018 10:43

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinin oylandığı TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Bakanlıkla ilgili pek çok sorunu gündeme taşıdı.

 

 

 

Genel Kurula katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çeşitli sorular yönelten Ömer Fethi Gürer, atanamayan öğretmenlerden engelli öğretmen kadrosuna, öğretmen açığından ek göstergeye ve taşımalı eğitimden okullarda aile birlikleri tarafından çalıştırılan hizmetlileri kadar Bakanlıkta yaşanan sorunlara dikkat çekti.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, daha önce de defalarca kez gündeme getirdiği Milli Eğitim Bakanlığında yaşanan sorunları bu kez bakanlığın bütçesinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda TBMM gündemine taşıdı.

Gürer, Milli Eğitim camiasında merak edilen soruları, bizzat Bakan Ziya Selçuk’a yöneltti.

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN TALEPLERİ

 

“Yıllarca ücretli öğretmenlik yaparak kontenjana takılan 1.200 öğretmene kadro müjdeniz olacak mı?” diye soran Gürer, ücretli öğretmenlerin kadroya alınıp alınmayacağının açıklanmasını istedi.

 

KADRO BEKLEYEN ENGELLİ ÖĞRETMENLER

 

Konuşmasında engelli öğretmenlerin beklentilerine de dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Engelli öğretmenler kadro ve görev bekliyor. Engelli öğretmenler için kadro müjdeniz olacak mı?” şeklinde soru yöneltti.

 

24 KASIM MÜJDESİ NE OLDU?

 

Gürer, konuşmasında şu soruların da yanıtlanmasını istedi: “Toplum yararına çalışanlarınıza kadro verecek misiniz? 100 bine yakın boş öğretmen kadrosu varken 2019 yılında atanamayan öğretmenlere yeni kadro verilmesi için müjdeniz olacak mı?
Söz verip, verilmeyen 3600 ek gösterge için öğretmenlere bir müjdeniz olacak mı?
Okullarda eğitime katkı payı adı altında para toplama ne zaman sona erecek?
“24 Kasım öncesi öğretmenlere bir müjde vereceğiz.” dediniz, hâlâ o müjde gelmedi. Taşımalı eğitimi kademeli olarak kaldırmayı, köylerde kapanan okulları açmayı düşünüyor musunuz? Bir de aile birlikleri tarafından hizmetli çalıştırılıyor, okullarda kadrolu hizmetli çalıştırmaya başlayacak mısınız?”

 

Gürer’in sorularına Bakan Selçuk yazılı yanıt gönderecek..