CHP’li Gürer: Tarım işçileri, ölümlerle değil, sorunlarının çözümüyle gündeme gelmeli

CHP’li Gürer: Tarım işçileri, ölümlerle değil, sorunlarının çözümüyle gündeme gelmeli
24 Aralık 2018 10:35

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Yeşilgölcük beldesinde meydana gelen trafik kazasında 2 tarım işçisinin yaşamlarını yitirmesi ve 16 işçinin de yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

 

 

 

 

Tarım işçilerinin trafik kazalarında hayatlarını kaybetmelerinin olağan gibi görünmeye başlandığını belirten Gürer, tarım işçilerinin trafik kazaları ve ölümlerle değil, sorunlarının çözümüyle gündeme gelmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, Yeşilgölcük beldesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 tarım işçisinin hayatını kaybetmesi ve 16 işçinin de yaralanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

 

 

Hayatını kaybeden işçilere rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarım işçilerinin kaderi maalesef değiştirilemiyor. Tarım işçileri, trafik kazaları ve ölümlerle gündeme geliyor. Zor koşullarda ekmek parası için mücadele eden tarım işçileri, trafik kazaları ve ölümlerle değil, sorunlarının çözümüyle gündeme gelmeli” diye konuştu.

 

 

Türkiye genelinde tarım işçisinin trafik kazalarında hayatlarını kaybettiğini ifade eden Gürer, “Ülkemizde resmi kayıtlara göre yaklaşık 200 bin, resmi olmayan verilere göre ise 600 binin üzerinde tarım işçisi vardır. Çoğunluğu sosyal güvenceden uzak, elverişli olmayan koşullarda ekmek mücadelesi veren tarım işçilerinin traktör ve kamyon kasalarında ya da minibüslerdeki yolculuğu trafik kazalarına davetiye çıkarmaktadır” dedi.

 

 

CHP Milletvekili Gürer, tarım işçilerinin yaşadığı sorunları sürekli TBMM’de gündeme getirdiğini ve bu konuyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi de verdiğini anımsatarak, “Artık tarım işçilerimizin kazalarla ve ölümlerle değil, sorunlarının çözüme kavuşmasıyla alınmasını istiyoruz. Bu konuda gerekli tüm tedbirlerin alınması için acilen çalışma başlatılmalı” dedi.