CHP’li Gürer: Şimdi de gözlerini engelli ve yaşlılık aylıklarına diktiler..

CHP’li Gürer: Şimdi de gözlerini engelli ve yaşlılık aylıklarına diktiler..
22 Ağustos 2019 11:22

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 65 yaş yaşlılık aylığı alırken birdenbire aylıkları kesilenlerin mağduriyetini Bakan’a yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi. Bakan, Gürer’e verdiği cevapta böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi ama sadece Niğde ili Ulukışla ilçesinde yüzü aşkın kişi bu mağdur..

 

 

“GÜRER’İN SORULARI”

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “Niğde ilinin pilot bölge seçildiği 65 yaş maaşı almak için uygunluk kriterlerinin yeniden düzenlendiği ve bu nedenle birçok kişinin maaşlarının kesileceği doğru mudur? Konuyla ilgili düzenleme yapılmış mıdır?” şeklindeki sorularını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltti.

 

 

“BAKAN, ‘BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK’ DİYOR”

 

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, verdiği yanıtta “2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki yaşlı yardımlarından yararlanma kriterleri ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılmamış olup bu şekilde bir çalışma bulunmamaktadır” yanıtını verdi.

 

“AMA MAAŞLAR KESİLDİ…”

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 65 yaşını doldurmuş kişiler için yeni bir düzenleme yapılmadığını ifade ediyor. Ancak, 2018 yılında yapılan düzenleme ile Niğde ilinde engelli ve 65 yaş maaşı alırken maaşı kesilen çok sayıda kişi bizi arıyor. Maaşlarının kesilmesine neden olarak, ailede sigortalı varsa baba ve annesine bakmak zorunda olduğu, maaşı kesilenlere 2022 sayılı kanuna göre mahkemeye verip nafaka alabilecekleri ifade ediliyor. 2018 yılında yapılan düzenleme gerekçe gösterilerek yapılan bu uygulama ile çok sayıda kişi için maaş kesintisine gidildi. Ciddi mağduriyet var. Bakan ya bilerek soruyu geçiştiriyor, ya da bakana verilen bilgi doğru değil. Niğde ilinde maaşının kesildiğini belirten çok kişi var. Refik Özkal 72 yaşında maaşı kesilenlerden sadece biri, 20 yıl yeşil kart ile yaşamış. 65 yaş maaşı bağlanmış, şimdi ise aldığı 600 lira da kesilmiş. “Mağdurum” diyor. 9 çocuğu var. Kendi ifadesi “çocukların sana bakabilir “ diye maaşı kesilmiş. Diyor ki, “ben eşim ile yaşıyorum. Bu maaş ile geçiniyordum. Şimdi maaşım kesildi diye maaş vermediler.” Mağdur olduğunu söyleyen diğer kişi Mehmet Balcı, % 79 engelli raporu var. O da mağduriyet yaşayanlardan. “%79 oranla biz engelli sayılmıyoruz. Mağduruz” diye dert yanıyor. Diğer bir mağdur ise Sakine Yılmaz, 65 yaş yaşlılık aylığı alırken aniden çocuklarının maaşı var diyerek maaşı kesilmiş” dedi.

 

 

“ENGELLİLERDE MAĞDUR EDİLDİ”

 

 

Engelli ailelere ise 2018 yapılan düzenleme ile hane halkı gelirine göre maaş verildiğini ve geçmişte maaş alanların maaşının kesildiğini ifade eden CHP’li Gürer, “Bu konuda çok sayıda telefon geliyor tarafıma. Yetkililer, konuya açıklık getirmeli ve son iki yılda maaşı kesilen var mı yok mu kamuoyuna doğru olan bilgi verilmelidir. Vatandaş maaşım kesildi diyorsa ve maaş alamıyorsa Bakanlık bunu sakladığında konu çözüm bulmuş olmuyor” dedi.

RESİM (1)

RESİM (2)

RESİM (3)

RESİM (4)

RESİM (5)

RESİM (6)