CHP’li Gürer: Sicil affı için bankaları uyarın!

CHP’li Gürer: Sicil affı için bankaları uyarın!
8 Mart 2017 10:10

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Sicil Affı ile ilgili Bankaların uygulamalarını eleştirdi. Vatandaşa kolaylık sağlanması için hükümetin Bankaları uyarmasını istedi. Sicil Affında bankaların borçlarını toplamaya yaradığını ancak vatandaşların kredi için başvuru yollarının tıkalı kaldığını belirtti.

 

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada şöyle dedi.

 

 

“ 27.1.2017 tarihinde sicil affı çıktı. Kredilerle ilgili beyaz sayfa açılacağı, 11 milyon kişinin aftan yararlanacağı duyuruldu. Bankaların kolaylık sağlayacağı ve borcu kapatanların kredi alabileceği belirtildi. Ne var ki yasada sicil silineceğine dair açık bir düzenleme yoktu. Sicil affı bankalara tasfiye niteliğinde olduğu için borç kapatılsa dahi kredi alabilmek için bankanın değerlendirmesine kalıyordu durum.

 

 

Bu düzenleme bir yerde bankalara daha faydalı olsa da umutla bekleyen vatandaş bankalara gittiğinde hayal kırıklığı yaşıyor, olumsuz yanıtla karşılaşıyor. Bu bağlamda, bankaların daha esnek davranması yönünde Hükûmetin bankaları uyarmasında yarar var. “

 

 

 

EMEKÇİ KADINLARI ANDI

 

 

 

Bursa’dan Ankara’ya 8 Mart Emekçi kadınları günü için yola çıkan kadınları taşıyan aracın kaza yapması sonucu 7 Kadın işçi vefat etti. Bu olayla ilgili de konuşan Ömer Fethi Gürer “ Emekçi Kadınlar Günü için Bursa’dan Ankara’ya gelmekte olan METAL-İŞ Sendikası üyesi 7 kadınımız trafik kazasında yaşamını yitirdi. Onları saygıyla anıyor ve mücadelelerini en içtenlikle selamlıyorum ” dedi.