CHP’li Gürer: Niğde’nin 16 yılı heba oldu, AKP Niğde’ye 16 yılda bir çivi bile çakmadı!

CHP’li Gürer: Niğde’nin 16 yılı heba oldu, AKP Niğde’ye 16 yılda bir çivi bile çakmadı!
1 Haziran 2018 11:30

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetinin Niğde’ye tek ciddi bir yatırım yapmadığını belirterek, “Niğde’nin 16 yılı heba oldu” dedi.

 

 

CHP’Lİ VEKİL ADAYLARINDAN KÖY ZİYARETLERİ

 

 

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, merkez ilçeye bağlı köy ve beldeleri ziyaret etti. Milletvekili adayları Ahmet Oğuz Özmen, Nagehan Eskioğlu, il ve ilçe yöneticileriyle birlikte Yeşilburç, Yaylayolu, Pınarcık, Güllüce, Murtaza ve Çınarlı köylerini ziyaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerle ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 

 

AKP DÖNEMİ ÖNCESİNDE NİĞDE’YE KAZANDIRILAN BÜYÜK YATIRIMLAR

 

 

AKP hükümetleri döneminde Niğde’ye tek ciddi bir yatırım yapılmadığını ve bu kentin 16 yılının heba olduğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, “Şimdi soruyorlar; CHP ülkeye ne kazandırdı diye. Niğde’ye demiryolu 1932’de CHP zamanında kazandırıldı. Elektrik ve Gebere Barajı 1946’da İsmet İnönü’nün başbakanlığında Niğde’ye geldi. Çimento fabrikası CHP zamanda açıldı. 1952’de iplik fabrikası Menderes zamanında açıldı. 1963’de çimento fabrikası koalisyon hükümeti zamanında açıldı. 1969’da Bor askeri fabrikası açıldı, Akkaya Barajı yapıldı. 1974’da Erbakan Birko’yo açtı, bunlar kapattı. 1978’de CHP tarafından temeli atılan şeker farikası 1983’de Özel zamanında açıldı, bunlar sattı. Organize Sanayi Bölgesi SHP- DYP koalisyonunda kuruldu. Niğde Üniversite SHP-DYP koalisyonunda kuruldu” diye konuştu.

 

 

AKP, NİĞDE’YE 16 YILDA BİRİ ÇİVİ BİLE ÇAKMADI

 

 

CHP’nin ve AKP dönemi öncesi hükümetlerin Niğde’yi önemli yatırımlar kazandırdığını ancak AKP’nin 16 yıldır Niğde’ye tek bir çivi bile çakmadığını söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Niğdelileri 16 yıldır havaalanı ile oyalıyorlar. Tıp fakültesi açtık diyorlar; adı var kendi yok. Aladağlar’dan su getireceğiz dediler, halen ortada bir şey yok. Bir Akkaya Barajını bile temizlemeyi beceremediler” şeklinde konuştu.

 

 

NİĞDELİ ÜRETİCİ, TARIMSAL DESTEKLEMELERDEN YARARLANAMADI

 

 

AKP’nin 2002 yılından bu yana Niğde’ye ciddi yatırım yapmadığı gibi Niğde’yi ve Niğdelilerin sorunlarını görmezden gelip kulak ardı ettiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde tarımsal desteklemelerden bile yeterince faydalanamadı. 42 ilin faydalandığı AB Hibe projesi olan IPARD desteklerinden Niğdeli çiftçiler yararlanamıyor. Yine 41 ilde var olan Lisanslı Depoculuk uygulaması Niğde’de yok. Niğde hem yatırımlarda hem de tarımsal desteklemelerde üvey evlat muamelesi gördü” dedi.

 

 

CHP İKTİDARINDA, TARIM KESİMİNİN SORUNLARI DA ÇÖZÜLECEK

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Haziran seçimlerinden sonra CHP iktidarında toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını, köylünün, çiftçinin yaşadığı sıkıntıların da bir bir çözümleneceğini belirtti.

 

 

3 TL’YE MAZOT

 

 

Üreticilerin asgari ücrete kadar olan gelirlerine gelir vergisi muafiyeti tanınacağını anlatan Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının faizleri silineceğini, mazottan ÖTV ve KDV’nin kaldırılacağını, çiftçiye 3 TL’ye mazot verileceğini açıkladı.

 

 

KÖYLERE 40 BİN VETERİNER VE ZİRAAT MÜHENDİSİ ATANACAK

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tohum, gübre ve tarım ilaçlarında vergilerin düşürülerek girdi maliyetlerinin aşağı çekileceğini de belirterek, “ Tohum desteklerini iki katına çıkaracağız. Çiftçilerin dosya parası, genel girdiler ve diğer kesintilerini kaldıracağız. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini durduracağız. Nişasta bazlı şeker üretimini sınırlayacağız. Köylerde tarımsal sulamalarda su kullanımına destek sağlayacağız. Şebeke, sondaj ve boru maliyetlerini bütçeden karşılayacağız. Tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini kooperatif aracılığıyla sağlayacağız. Köylere 40 bin veteriner hekim ve ziraat mühendisi atayacağız” diye konuştu.

 

IMG-20180531-WA0039 IMG-20180531-WA0065 IMG-20180531-WA0066