CHP’li Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda AKP iktidarına seslendi: Gerçekler, halktan saklanamaz..

CHP’li Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda AKP iktidarına seslendi: Gerçekler, halktan saklanamaz..
5 Aralık 2018 10:04

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de bütçe görüşmelerinin 12 gün yerine 19 günde görüşülmesi için CHP tarafından verilen önerinin ret edilmesi üzerine AKP tarafından verilen 12 günlük çalışma süresi önerisi üzerinde CHP grubu adına konuşma yaptı. Gürer görüşme süresinin uzatılması gerektiğini belirterek, “Meclis’te her konunun halkın gözü önünde konuşulması gerekiyor. Gerçekleri ne kadar saklarsanız saklayın, yaşananlarla bu halk gerçekleri görüyor. İlk seçimde de size gereken dersi verecek” dedi.

 

 

BU BÜTÇEDE İŞÇİ, MEMUR, ÇİFTÇİ, ESNAF YOK…

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bütçe görüşmelerinin süresiyle ilgili önerinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Bütçenin sadece cumhurbaşkanı ve iktidarı değil, muhalefetiyle, insanıyla bu ülkede yaşanan herkesi ilgilendirdiğini belirtti. Ömer Fethi Gürer, “Bütçe Komisyon çalışmalarına katıldım. Bu bütçede esasında işçi yok, memur yok, çiftçi yok, esnaf yok, engelli yok, emekli yok ama bunun yanında sağlıkta, eğitimde ülkede yaşanan sorunlarla ilgili önerilerimizi dikkate alan da yok” dedi.

 

 

HALK BÜTÇEDE NE GÖRÜŞÜLDÜĞÜNÜ GÖRMELİ

 

 

Bütçe görüşmelerinin süresinin CHP olarak 19 gün olmasını talep ettiklerini hatırlatan Ömer Fethi Gürer, halkın bütçede ne görüşüldüğünü görmesi ve TBMM’de ülkenin sorunlarına bütün partilerin nasıl baktığını öğrenmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

 
NEREDE, EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN SORUNLARI, NEREDE TAŞERONLARIN BEKLENTİLERİ…

 

 

TBMM’nin, gerçeklerin vatandaşın bilgisinden kaçırılarak, bir iş yapıyormuş gibi görünüp özünde nasıl yapılmadığının gösterge yeri olmaması gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Gürer, “Çünkü her yerde kentlere söz veriliyor, insanlara söz veriliyor ama bunlarla ilgili Mecliste ne görüşme yapılıyor ne sonuç alınıyor. Ne emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülüyor ne taşeronun sorunu çözülüyor ne emeklilikte intibak yasası nedeniyle mağdur olanlarla ilgili bir düzenleme yapılıyor ne 10 yaşında çalışan çocukların mağduriyeti görülüyor ne kadınlar için bir şey var ne gençler için bir şey var, varsa yoksa kendi düşüncelerine uygun davranış ve anlayışta talimat doğrultusunda getirilenlerin oylaması var” şeklinde konuştu.

 

 

İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreci içlerine sindiremediklerine vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Ülkenin sorunlarını konuşalım. Muhalefet olarak biz yapıcı önerilerde bulunuyoruz. Her gün zam yaptığınız, elektrikle, doğal gazla ilgili canını okuduğunuz halka gidip ürettiği ürün için çiftçi depo basacağınıza onların sorunlarına çözüm üretin, üretimdeki maliyet girdilerini düşürün, besicinin, hayvanı olanın yaşadığı sıkıntıları aşmak için destek verin diyoruz” diye konuştu.

 

 

HALK SİZE GEREKEN DERSİ İLK SEÇİMDE VERECEK

 

 

Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bakınız, Tarım Bakanlığının bütçesi gelecek, “Şu desteği yaptık, bunu yaptık.” diye sizlere de elinize not verip konuşturacaklar. Alana gidiyorsunuz, çiftçi mağdur. İşçilere gidiyorsunuz, iş kazalarında bu ülke Avrupa’da 1’inci, dünyada 3’üncü. Bakan gelecek buraya, “İşçiye şunu yaptık, memura bunu yaptık.” diyecek. Esas olan, muhalefetin de ne yapılmadığını göstereceği zamanı tanıyın. Neyden, kimden, neyi kaçırıyorsunuz? On iki gün konuşacağımıza, on dokuz gün görüşelim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her konunun, terör dâhil her konunun bu Mecliste konuşulmasını, halkın gözü önünde her düşüncenin açıkça görülmesini talep ediyoruz çünkü doğru olan, gerçeklerin bilinmesidir. Gerçekleri ne kadar saklarsanız saklayın, yaşananlarla bu halk gerçekleri görüyor. İlk seçimde de size gereken dersi verecek diyorum”