CHP’li Gürer, MEB’deki ‘kadrolaşma’ iddialarını Meclis’e taşıdı!

CHP’li Gürer, MEB’deki ‘kadrolaşma’ iddialarını Meclis’e taşıdı!
10 Ağustos 2017 12:30

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, okullardaki yönetici kadrolarının büyük çoğunluğunun eğitim alanında faaliyetini sürdüren üç sendikadan sadece birine üye olan eğitimcilerden seçilmesini Meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

Yönetici atamalarındaki sözlü sınavlarda hükümete yakın sendikaya üye öğretmenlere kayırmacı yaklaşım gösterildiğini belirten Gürer, konuyu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yönelttiği soru önergesiyle TBMM’nin dikkatine sundu.

 

 

KADROLAŞMA İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

 

 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) ayyuka çıkan ‘kadrolaşma iddialarını’ Meclisin gündemine getirdi. Bakan İsmet Yılmaz’a yazılı soru önergesi veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, MEB’de okul yöneticilerinin büyük çoğunluğunun, hükümete yakın olduğunu her fırsatta dile getiren Eğitim Bir-Sen üyelerinden atandığını belirtti. Eğitim –İş ve Eğitim-Sen’e üye eğitimcilerin müdür veya müdür yardımcısı olamadıklarını ifade eden Gürer, yönetici atamalarındaki sözlü sınavlarda kayırmacı bir yaklaşım gösterildiğini kaydetti.

 

 

LİYAKAT ÖNEMLİ DEĞİL, HÜKÜMETE YAKIN OL YETER…

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde okullarda yönetici atamalarının liyakat sistemine göre değil de hükümete yakın sendikalardan tercih edilmelerinin nedenini sordu.

 

 

EĞİTİMDE BAŞARISIZLIK

 

 

Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde, son yıllarda eğitimdeki başarısızlıklara da dikkat çekerek, okullardaki kadrolaşmanın bu eğitimdeki başarısızlığına etkisinin olup olmadığının açıklanmasını istedi.

 

 

ATAMALARDA YAZILI SINAVLAR KALDIRILDI

 

 

Bilindiği gibi MEB’e bağlı eğitim kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği, Nisan 2017’de değiştirilmiş, yeni yönetmelikle müdür ve müdür yardımcılığı için uygulanan yazılı sınav kaldırılmış ve sözlü mülakata dayalı bir atama sistemi getirilmişti. Bu uygulamada hakkaniyet Ve liyakat ne kadar öndedir? Sorusu da önemlidir “dedi.