CHP’li Gürer: Kriz pazarcı tezgâhına düştü!

CHP’li Gürer: Kriz pazarcı tezgâhına düştü!
25 Eylül 2018 12:22

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partisinin Ulukışla ilçe başkanlığınca düzenlenen Aşure günü etkinliğine katıldı, ardından ilçe pazarını gezdi. Pazarcı esnafı ve vatandaşlarla dertleşen Ömer Fethi Gürer, “Türkiye’de kriz miriz yok” diyenleri çarşı ve pazara davet etti. Gürer, “Pazaryerlerinde durum değişikliği başladı. Alım gücü düşen vatandaş bir kilo yerine artık aynı ürününü yarım kilo alabiliyor. Ekonomi de sorunlar çarşı pazara yansımaya başladı. Vatandaşın alım gücü yarı yarıya düştü” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla İlçe Başkanlığı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla organize edilen Aşure etkinliğine katıldı. CHP Niğde Milletvekili Gürer, parti binası önünde, ilçe başkanı Hüseyin Toker ve partililerle birlikte vatandaşlara aşure ikram etti.

 

CHP Milletvekili Gürer, daha sonra ilçe pazarını gezdi. Pazarcı esnafı ie alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Gürer, Ulukışla ilçesinde yoğun ilgi ile karşılaştı. Esnafın ve vatandaşın sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Gürer, ekonomik krizin artık pazarcı tezgâhlarına bile yansıdığını söyledi.

 

Sadece domatesin geçen yıla göre yüzde 200’e varan bir oranla zamlandığını belirten Gürer, “Ekonomik kriz artık etkisini iyiden iyiye göstermeye başladı. İnsanların alım gücü yarı yarıya düşmüş durumda. Pazarcı esnafı tezgâhında ürünün yarısını geri götürmek zorunda kalıyor. Vatandaş, aldığı ürünleri neredeyse yarı yarıya azaltmış durumda. 1 kg almak için pazara gelen vatandaş, pahalılık karşısında yarım kg almak zorunda kalıyor. Pazarcı esnafı ise sattığı ürünün yerine yenisini alırken zorlandığını söylüyor. Her geçen gün gelen zamlar, hem üreticiyi hem tüketiciyi hem de esnafı zora soktu. Kriz artık tezgâhta. Türkiye’de kriz mriz yok diyenler çarşıya ve pazara çıksınlar” ifadelerini kullandı.

 

GÜRER KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ulukışla ilçesine bağlı Eminlik, Hüsniye, Ovacık, Koçak, Handeresi, Çanakçı köyleri kahvelerine de giderek buralarda vatandaşın sorunlarını dinledi. Krizden çıkış için CHP’nin önerilerini anlattı.