CHP’li Gürer: KOP’taki bu danışmanlar kim?

CHP’li Gürer: KOP’taki bu danışmanlar kim?
25 Ağustos 2020 15:51

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, KOP illerinde yürütülen projeler kapsamında, kamu, özel sektör ve STK’larda üst düzey görev yapan kişilerden danışman olarak faydalanıldığını açıkladı.

 

 

DANIŞMANLARDAN NE ŞEKİLDE FAYDALANILDI

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “2015-2018 yılları arasında kamu kurum ya da özel sektörde üst düzey görevlerde bulunmuş ancak emekli olduktan sonra KOP illeriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinden yararlanılmış kişiler bulunmakta mıdır? Hangi alanlarda bu kişilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanılmıştır? Bu kişilerin sayısı kaçtır? İstihdam edilenlerin sayısı kaçtır? Bu kişilerden ne tür şekilde fayda sağlanmıştır?” şeklinde sorular yöneltti.

 

 

TARIM BAKANLIĞININ ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNİN BİLGİ VE TECRÜBELERİNDEN FAYDALANILMADI

 

 

Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Selçuk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca üst düzey görevlerde bulunmuş ve KOP illeriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinden yararlanılan kişi bulunmadığını açıkladı. Ancak Bakan Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, kamu, özel sektör, STK ve uluslararası kuruluşlarda üst düzey görevlerde bulunmuş bazı kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yurtdışı örneklerinde de görüldüğü üzere; bölgesel, kırsal, ekonomik kalkınma ile sosyal ve kültürel gelişim alanlarında ortak akıl toplantıları, konferanslar, paneller aracılığıyla ve bazen de Konya Ovası Projesi (KOP) illerinde yürütülen projeler kapsamında danışman olarak faydalanıldığını bildirdi.

 

 

KİM BU DANIŞMANLAR?

 

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise ‘Danışmanlığın’ ucu açık bir ifade olduğunu belirterek, “Sayın Bakan’ın verdiği yanıttan anlaşıldığı üzere, bazı sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör temsilcileri emekli olduktan sonra ya da görevdeyken KOP’a danışmanlık yapmışlar. Bu kişiler KOP’a ne tür bir danışmanlık yapmıştır ve hangi faydaları sağlamışlardır. Bu danışmanlar kimdir ve ne kadar ücret karşılığında danışmanlık hizmeti verilmiştir? Gibi soruların da mutlaka yanıtlanması gerekiyor” diye konuştu.