CHP’li Gürer: İsrail’i kınadıkça ticari ilişkimiz gelişiyor!

CHP’li Gürer: İsrail’i kınadıkça ticari ilişkimiz gelişiyor!
17 Mayıs 2018 09:40

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gazze’de Filistin halkına karşı terör estiren İsrail ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin artışına dikkat çekti.

 

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP sözcülerinin İsrail hükümetini kınadığı her dönemde bu ülkeyle olan ticaret hacmimizin büyüdüğüne dikkat çekerek, İsrail’e sözde tepki vermek yerine ticari ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ABD’nin Tev Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere, İsrail askerleri tarafından yapılan insanlık dışı saldırıyı kınadı.

AKP, İSRAİL’İ KINIYOR AMA TİCARET HACMİMİZ DE BÜYÜYOR

 

 

Gazze’de İsrail terörünün devam ettiğine vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, AKP hükümeti ve sözcülerinin bu bağlamda tepki verici açıklamalarda bulunmasına rağmen, İsrail hükümetiyle Türkiye arasında artan ticaret hacmine dikkat çekti. Ömer Fethi Gürer, “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci soru önergeme verdiği yanıtta İsrail’le ticaret hacmimizin 2016 yılında 4 milyar 342 milyon dolarken 2017 yılında 4 milyar 918 milyon dolara çıktığını belirtti. İsrail’i her kınadığımız süreçte ticaret ilişkilerimiz gelişiyor, o denli büyüyor. Bu durum dikkate değerdir” dedi.

 

 

AL GÜLÜM-VER GÜLÜM

 

 

İsrail’e sözde tepki vermek yerine gerçekte İsrail’le ilişkilerimizi ticaret anlamında da gözden geçirmek gerektiğini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Al gülüm, ver gülüm ticaret yaklaşımı kabul edilemez. İsrail terör devletiyse neden İsrail’le ticari ilişkilerimiz gelişmektedir, büyümektedir? Bu durumda yapılması gerekli olan bu tür ilişkilerin yeniden değerlendirilmesidir” diye konuştu.

Bilindiği gibi ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere Gazze sınırında İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda 60’dan fazla Filistinli hayatı kaybetmiş, 3 bine yakın kişi de yaralanmıştı.