CHP’li Gürer: İş güvenliği konusunda ciddi tedbirler alınmalı

CHP’li Gürer: İş güvenliği konusunda ciddi tedbirler alınmalı
12 Ekim 2017 10:53

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, iş cinayetlerinde Avrupa birincisi olan Türkiye’de, hükümetin iş güvenliğiyle ilgili ciddi önlemler alması gerektiğini söyledi.

 

 

 

ALİAĞA RAFİNERİSİ’NDEKİ PATLAMA…

 

 

CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz aldı. İzmir Aliağa Rafinerisi’nde bakım çalışmaları sırasında meydana gelen ve 4 işçinin hayatını kaybetmesine, 2 işçinin yaralanmasına neden olan patlamaya vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, iş kazalarının kader değil, cinayet olduğunu ifade etti. Gürer, “Ekmek için alın teri dökerken yaşamını kaybeden emekçilerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

 

 

İŞ CİNAYETLERİNDE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ, AVRUPA BİRİNCİSİYİZ

 

 

Türkiye’nin iş cinayetlerinde dünya 3’üncüsü ve Avrupa 1’incisi olduğunu hatırlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizin bu olumsuzluktan sıyrılması için iş güvenliği konusunda daha ciddi ve ivedi önlemler alması gerektiğine işaret etti.

 

 

EMEK BÜROLARI İŞ CİNAYETLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAK

 

 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, hükümetin iş cinayetleri konusunda daha duyarlı davranarak, bu konudaki yaptırımları artırması gerektiğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi Emek Bürosu olarak iş cinayetlerinin takipçisi ve bu konuda yapılan düzenlemelerin de izleyicisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.