CHP’li Gürer: İkinci 100 günlük eylem planında yer aldı, yine sözde kaldı..

CHP’li Gürer: İkinci 100 günlük eylem planında yer aldı, yine sözde kaldı..
26 Ekim 2019 09:35

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci 100 günlük eylem planında yer alan “Daha Yeşil ve Yaşanabilir Şehirler” projesinin akıbetini sordu, Bakan Murat Kurum’un verdiği cevap ise bu projede hala somut bir adım atılmadığını ortaya koydu..

 

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında yapılan bisiklet ve yürüyüş yolu, gürültü bariyeri ve çevre dostu sokak çalışmalarına ilişkin çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yönlendirdiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Daha yeşil ve yaşanabilir şehirler” hedefi kapsamında; “6.000 km bisiklet ve yeşil yürüyüş yolu hangi şehirlerde yapılmış olup şehir bazında km olarak dağılımı nasıldır? 60 kilometre çevre dostu sokak ve 60.000 metrekare gürültü bariyeri hangi ilerde yapılmış olup illere göre metrekare dağılımı nasıldır?” şeklindeki sorularını yönlendirdi..

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e verdiği yanıtta Bakan Kurum şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Cumhurbaşkanlığı İcraat Programında, yaşanabilir çevre ve kimlikli şehirler oluşturulması için, trafik kaynaklı hava kirliliği etkilerinin azaltılması, beden ve ruh sağlığının korunması, yaşam kalitesinin arttırılması ve çevre koruma bilincinin geliştirilmesi aynı zamanda kent estetiğine katkı sağlanması amacına yönelik olarak “Daha Yeşil ve Yaşanabilir Şehirler” hedefi yer almaktadır.

Bahse konu hedef doğrultusunda, “3000 km bisiklet yolu, 3000 km yeşil yürüyüş yolu, 60 km çevre dostu sokak ve 60.000 m2 gürültü bariyeri yapılması” işlerine destek sağlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda, yerel yönetimler tarafından hazırlanan proje-başvuruları değerlendirilmekte ve uygun bulunan projelere finansal destek sağlanmaktadır. ,

İlaveten, Ülkemizde yapılacak bisiklet yollarına ilişkin Master Plan hazırlık çalışmaları Bakanlığımızca yürütülmektedir.