CHP’li Gürer: Hükümet yüzbinlerce taşerona hayal kırıklığı yaşattı

CHP’li Gürer: Hükümet yüzbinlerce taşerona hayal kırıklığı yaşattı
5 Mart 2018 10:57

CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili süreçte, hükümetin yüzbinlerce taşeron işçiye hayal kırıklığı yaşattığını söyledi. Ömer Fethi Gürer, yaklaşık 400 bin işçinin kadroya alınmadığını belirtti.

 

 

 

KARAYOLLARINDA ÇOĞUNLUK TAŞERON KALDI

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili düzenleme kapsamında sadece Karayollarında çalışan 19 bin 697 işçiden 4 bin 923 işçinin kadrolu olduğunu, 14 bin işçinin ise kadro dışında bırakıldığını ifade etti.

 

 

PERSONELE DAYALI HİZMET ALIMINDA ŞOFÖRLER MAĞDUR OLDU

 

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, KHK ile getirilen düzenlemede hizmet alımlarının yüzde 70’inin personele dayalı olması şartıyla ilgili uygulamasından, özellikle kurumlarda şoför olarak çalışan taşeron işçilerin mağduriyet yaşadığına dikkat çekti.

KİT VE ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLARIN TAŞERON İŞÇİLERİ KAPSAM DIŞI KALDI

 

 

Emekli ve eski mahkûm olarak altyüklenicilerde çalışan taşeron işçilerin kadro başvurularının kabul edilmediğine dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “26 Kamu İktisadi Teşekkülü (KİT) ve 26 özel bütçeleri kuruluşların taşeron işçileri de kapsam dışı bırakıldı. Aynı işyerinde aynı işi yapanlar arasında dahi KHK ile sorun yaratıp mağduriyet oluşturuldu” dedi.

 

 

BELEDİYE İŞÇİLERİ KADROYA ALINMALI, BELEDİYENİN ŞİRKETİNE TAŞERON OLARAK AKTARILDI

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, belediyelerde altyüklenicilerde çalışan taşeron işçilerin de kadroya alınmadığını belirterek, “Belediyede çalışanlar için, belediyeler kendi bünyelerinde yeni şirket oluşturup, altyüklenicideki taşeron işçileri, yine taşeron işi olarak kendi şirketlerine aktaracaklar. Bu uygulamada belediyedeki taşeron işçilerin kadroya alındığı anlamına gelmiyor” diye konuştu.

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Belediyelerde eşit işi yapanların da doğrudan kadroya alınması gerekirdi. Belediye şirketine alınmayan emekli ve mahkûmlar işsiz kaldı. Araç kiralama ile alınan hizmet alımında şoförler, kurulan şirketten dahi yararlanamıyor. Taşeron ortadan kalkacak diye yola çıkan ve 2015 seçimleri sürecinde üç ayda kadro diyenler iki yıl sonra KHK ile düzenleme yaptılar ve bu uygulamada bile ayrıma gittiler. Aynı bakanlıkta aynı işi yapanlar arasında ayrım yarattılar. Bu uygulama derhal düzeltilmeli ve taşeron olan tüm işçiler yaptıkları işe uyan kadrolara derhal alınmalıdır. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi bakanlıklarda da çok sayıda kadro beklerken hüsrana uğrayan emekçiler var. Personele dayalı hizmet alımı dışında kalan bu mağdurlarda kadroya alınmadır. Ayrıca kadro alanlarda yaptıkları işe uygun ücret artışı sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.