CHP’li Gürer: Hükümet, taşeron işçilere verdiği sözü tutmadı!

CHP’li Gürer: Hükümet, taşeron işçilere verdiği sözü tutmadı!
22 Şubat 2018 11:19

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak, taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinde yaşanan sorunlara değindi. 1 milyon 200 bin kişiye kadro sözü verildiğini anımsatan Ömer Fethi Gürer, gelinen noktada kadroya alınanların sınırlı sayıda kaldığını belirtti.

 

 

AYNI KURUMDA, AYNI İŞİ YAPANLARA FARKLI UYGULAMA

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul’daki konuşmasında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle taşeron işçiler için bir düzenleme yapıldığını anımsattı. Düzenlemenin taşeron işçiler için memnuniyet yaratmak yerine sorun ürettiğini belirten Ömer Fethi Gürer, aynı kurumda aynı işi yapan taşeron işçilerin bile kadroya alınması konusunda ayrıma tabi tutulduğunu anlattı.

 

 

200 TL SAĞLIK RAPORU ÜCRETİ…

 

 

Kadroya geçiş sürecinde sağlık raporu almak için gittikleri devlet hastanelerinde, taşeron işçilerden 200 TL ücret alındığını ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kadroya alınacak olanlarda şartlar, kurallar, sınavlar, bir de ücret mağduriyeti var; emekliliğe mahkûmlar, uygulamayla işsiz bırakılıyorlar. Kasım ayında sözleşmesi biten alt yükleniciler, çalışanlar ortada kaldı” dedi.

 

 

1 MİLYON 200 BİN KİŞİ DEDİLER AMA KADROYA ALINANLARIN SAYISI SINIRLI KALDI

Millî Eğitim, Sağlık Bakanlığı, Karayolları, KİT çalışanları, özel bütçeli bazı kuruluşlar ve personel ihalesine dayalı olmayan işyerinde çalışanların mağduriyetlerinin çözümlenemediğini kaydeden Ömer Fethi Gürer, “Belediyelerde yeni şirketler oluşturulup belediye kadrolarına işçiler alınmadı. Bu bağlamda taşeronla ilgili verilen sözler tutulmadığı gibi sorunlar arttı. Ülkemizde “1 milyon 200 kişi kadroya alınacak.” deniliyordu, çok sınırlı kişi bu anlamda kadroya alındı, taşeron sorunu devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

 

SINAVLAR 3 MART’TA BAŞLIYOR

 

 

Bilindiği gibi KHK kapsamında, taşeron işçileri kadroya geçiş süreciyle ilgili takvim 2 Ocak’ta başvuruların alınmasıyla başlamış, başvuru yapanların değerlendirme süreci ise 20 Şubat tarihi itibariyle sona ermişti. Başvuru sonuçlarını açıklayan kurumlar, başvuruları kabul edilen taşeron işçiler için 3 Mart’tan itibaren sınav yapacak. Sınavda başarılı olanlar 2 Nisan itibariyle kadroya geçecek.

 

 

KİTLER VE PERSONELE DAYALI ALIMDA HAKSIZLIK

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Milli Eğitim Bakanlığında, Sağlık Bakanlığında, KİT’lerde, Karayollarında, Şeker Fabrikalarında ve farklı bakanlıklarda hizmet alım sözleşmelerinde personele dayalı olmayan yerlerde binlerce işçinin hayalleri boşa düştü. İşçilere verilen sözler uygulamada gerçekleşmedi. Bakan 715 bin kişi taşeron kadroya alındı diyor şu anda halen uygulama dışı kalan kaç kişi taşeron olarak çalışıyor onu da açıklasın. Binlerce işçi için taşeron uygulaması devam ediyor. Taşeronda kadro herkese adil bir şekilde dağıtılmadı. Emekli ve mahkûm taşeron çalışanlarda işsiz kaldı. Sözleşmesi Kasımda bitenler bu haktan yararlanmadı. Aynı hastanede iki ayrı ihale ile alınan fizyoterapistler dahi ihale yapısı nedeni ile ayrıma uğradı. Haksızlık emekçileri yaralıyor. Hükümet tüm taşerona kadro sözünü tutmalıdır” dedi.