CHP’li Gürer: Hükümet halkın sorunlarını çözmeye değil, faiz lobisi ve ranta hizmet etmeye devam ediyor

CHP’li Gürer: Hükümet halkın sorunlarını çözmeye değil, faiz lobisi ve ranta hizmet etmeye devam ediyor
5 Nisan 2018 09:37

Son aylardaki zam dalgasını eleştiren CHP Milletvekili Gürer, TBMM Kurulu’nda hükümete seslendi: “Biraz da yoksulları düşünün”

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, elektrik, akaryakıt ve doğalgaza artarda gelen zamların dar gelirliler için yaşamı iyiden iyiye zorlaştırdığını söyledi. Ömer Fethi Gürer, hükümetin faiz lobisi ve ranta hizmet etmek yerine biraz da yoksulları düşünmesini istedi.

 

 

SON DÖRT AYDA ELEKTRİK VE DOĞALGAZA İKİ KEZ ZAM YAPILDI!

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis genel kurulunda söz alarak, elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamları eleştirdi. Her ürüne her gün zam gelen bir dönem olduğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, son dört ayda elektrik ve doğalgaza iki kez zam yapılarak, doğalgaz fiyatlarının yüzde 9, elektrik fiyatlarının da yüzde 12 arttığını vurguladı.

 

 

Aynı dönem içinde akaryakıta neredeyse her hafta zam geldiğini hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “30 Ekim 2017 tarihinde benzin 5,53 lira, motorin 4,99 lira, oto gaz 3,07 lira iken Mart 2018 tarihinde benzin 5,98 lira, motorin 5,30 lira, oto gaz 3,23 lira oldu. Zamların ardı arkası kesilmiyor. Geçim dar gelirliler için iyiden iyiye zorlaştı. İşçi, işsiz, esnaf, çiftçi, besici, emekli, nakliyeci perişan durumdadır” dedi.

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında şu ifadelere de yer verdi: “ Taşeron için kadro düzenlemesinde işsiz kalanların mağduriyeti her gün bizlere kadar ulaşıyor. Bu anlamda Hükûmetin hiçbir şey yaptığı yok. Hükûmet, halkın sorunlarını çözmeye değil, faiz lobisi ve ranta hizmet etmeye devam ediyor. Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oluyor. Bu gidiş iyi gidiş değil. Hükûmetin yoksulları da düşünmesini talep ediyorum.”

 

 

GÜRER GÖRÜŞMELERİNE DEVAM EDİYOR

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnaf, nakliyeci, çiftçi, besici, emekli, işçi ve taşeronlarla görüşmelerine de devam ediyor. Marangoz ve mobilyacıların girdi fiyatları ile üretim yapamaz duruma gelmelerini, nakliyatçıların mazot zamları ile kontak kapatma noktasına gelen eylemlerini, depoda ürünü kalan çiftçileri, kredi ile iş yerini açık tutabilen esnafları yerinde ziyaret eden Ömer Fethi Gürer, mecliste farklı illerden gelen taşeron temsilcileri ile de görüştü. Gürer, taşeronun kamuda tümden kalkması gerektiğini, herkesin çalıştığı kurumda doğrudan kadrolara alınmasını, eşit işe eşit kadro ve ücreti savunduklarını belirtip taşeronda sorun ve mağduriyetlerin çözülmesi için mücadeleye devam edeceklerini de ifade etti.