CHP’li Gürer: Hastane var, doktor yok!

CHP’li Gürer: Hastane var, doktor yok!
23 Temmuz 2019 10:31

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ve ilçelerinde vatandaşın en büyük sorunlarından biri olan doktor ve ilaç sorununu TBMM gündemine taşıdı.

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hastane ziyaretleri ve vatandaşla yapılan sohbetleri neticesinde, hastanelerde tedavi ve bakımda önemli eksiklikler olduğunu yerinde tespit etti.

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “sağlıkta reform yaptık” diyen AKP iktidarına tepki gösterdi. Gürer, “Parası olan tedavi ediliyor, olmayan günlerce bekletiliyor. Fedakârca çalışan doktorlarımız kapasiteleri üzerine çıkmak zorunda kalarak hasta muayenesi yapıyorlar. Acil müdahalede dahi hastalar saatlerce beklemek durumunda kalıyorlar. Çevre illerin hastanelerine sevk ediliyorlar. Mesela göz hastalıklarında doktor çok az, vatandaş, üç dört ay öncesinden bile gün alamıyor. Vatandaşın deyimi ile “otel gibi hastane” ama doktor ve çalışan açığı var. Çalışan sayısı da daraltılmış. İlçe hastanelerinde de sorunlar var. Talebi yoğun olan hastalıklar için doktor sayısı artırılmalıdır” dedi.

 

 

ULUKIŞLA’DA DİYALİZ, ALTUNHİSAR’DA DOKTOR AÇIĞI VAR

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli Ulukışla İlçesinde bulunan Devlet Hastanesinde diyaliz makinasının olmamasının hastaları mağdur ettiğini söyledi. Gürer, “İlçe ve köylerde bulunan hastalar, ya Niğde’ye yada Ereğli’ye gönderilmekte, vatandaşın iddiası Ulukışla’da bulunan dört adet diyaliz makinasının başka yere gönderildiği yönünde. Diyaliz hastaları Ulukışla Devlet Hastanesinde bu hizmeti almak istiyorlar. Keza, Altunhisar İlçesinde yataklı hastane var ama hastaları yatırıp tedavisi ile ilgilenecek doktor yok, yataklar boş duruyor, hastalar Bor ve Niğde’de tedavi olmaya çalışıyor” dedi.

 

 

İLAÇ BÜYÜK SIKINTI

 

 

Niğde’de bazı ilaçların temininin dede sorun yaşandığını ve özellikle kadınlar için önemli ihtiyaç olan Prolufol Depot isimli ilacın iğnesinin eczanelerde bulunamadığını söyleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, reçeteye yazılı olan ya da kanser gibi önemli hastalıklarda da ilaç temininde vatandaşların sorun yaşadıklarını dile getirdi. Gürer, AKP iktidarının sağlığı da sorunlu kıldığına vurgu yaparak reform adıyla yapılan uygulamaların süreç içinde değişime uğrayıp tekrar aynı noktaya dönüldüğünü söyleyerek, “Hastaneye yolu düşenler, gördükleri ile sağlıkta ciddi boyutta sorunun varlığına şahit oluyorlar. İktidar sağlıkta olsun Niğde’de sorunlara eğilip çözüm üretsin” dedi.