CHP’li Gürer: Geçen yıl ithal edilen patates, bu yıl tarlada kaldı

CHP’li Gürer: Geçen yıl ithal edilen patates, bu yıl tarlada kaldı
16 Ekim 2019 09:32

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates üreticisinin bu yıl yaşadığı mağduriyeti TBMM Genel Kurulunda söz alarak dile getirdi.

 

 

İktidarın yanlış tarım politikalarının bedelinin hem üretici hem de tüketiciye mal olduğunu ifade eden Gürer, “Yanlış tarım politikalarının bedelini ne yazık ki 82 milyon ödüyoruz. Geçen yıl patates en pahalı ürünler arasında sayılıyordu, öyle ki ithal edilmişti, bakanlar gidip depoları basıyordu. Bu yıl patates üreticisi mağdur, ortada bakan da yok” dedi.

 

 

“İKTİDAR PATATES ÜRETİCİSİNE TEŞVİK VE DESTEK SAĞLAMALI”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de kışlık patates hasadının başladığını ve şu anda 60 kuruşa tüccarın patatesi almadığını belirtti. Gürer, “80-90 kuruşa mal olan patatesi ne yazık ki üretici satamadığı için depolamak durumunda kalıyor, depoladıktan sonra da bekleyecek, tüccar gelip almazsa patates bu yıl çürüyecek. Oysa geçen yıl patates en pahalı ürünler arasında sayılıyordu, ithal edilmek durumunda kalınmıştı, bakanlar gidip depoları basıyordu. Bu yıl patates üreticisi mağdur, ortada bakan da yok, çiftçinin, üreticinin durumunu düşünen de yok. Bu bağlamda, iktidarın patates üreticisine teşvik ve destek vermesinin gerekliliğini belirtiyorum” dedi.

“YANLIŞ TARIM POLİTİKALARININ BEDELİNİ 82 MİLYON ÖDÜYOR”

 

 

İktidarın yanlış tarım politikalarının bedelini 82 milyon yurttaşın ödediğinin altını çizen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çiftçi, üretici, besici borcunu ödeyemez durumdadır, ürünü değer bulmaz hâldedir. Tüketici ise pahalı ürün almak durumunda kalmaktadır” dedi..