CHP’li Gürer: Eşeği Niğde’ye süren ‘Evet’ cephesi oyların nasıl düştüğünü görür

CHP’li Gürer: Eşeği Niğde’ye süren ‘Evet’ cephesi oyların nasıl düştüğünü görür
19 Nisan 2017 11:02

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sür eşeğini Niğde’ye” sözünü TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada eleştirdi. Gürer, “Eşeğini Niğde’ye sürünce 1 Kasım seçimlerinde yüzde 76.62 olan evet cephesinin oylarının referandumda yüzde 59.85’e düştüğünü görecek” dedi.

 

 

 

Sözcü

CHP Niğde Milletvekili KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sür eşeği Niğde’ye sözünü eleştirdi. Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’nun referandum sonucuyla ilgili açıklamalarını ayrımcı ve yakışıksız bulan Gürer, referandum sonuçlarının da şaibeli olduğunu vurguladı.

 
EVET, CEPHESİNİN OYLARI YÜZDE 76’DAN 59’A DÜŞTÜ

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmada referandum tespitleriyle ilgili açıklamasını eleştirirken kullandığı, “ Artık sür eşeğini Niğde’ye. Niğdeli kardeşlerim bu sözün ne anlama geldiğini iyi bilir” şeklindeki söylemini eleştiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Eşeğini Niğde’ye sürünce görecekti ki 1 Kasım seçimlerinde % 76,62 oyu olan “evet” cephesi referandumda % 59,85’e düşmüş” dedi.

 

 
VALİNİN AÇIKLAMALARI YAKIŞIKSIZ

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Niğde Valisi Ertan Peynircioğl’nun referandum sonuçlarıyla ilgili açıklamasının da yakışıksız olduğunu belirtti. Vali Ertan Peynircioğlu’nun, Niğde’deki bir yerel gazetede “Geçmişte hendeklere gömülenler dün de sandığa gömüldü” şeklindeki ifadesini eleştiren Gürer, “Bu ifade ayrımcı, yakışıksız bir dildir. Umarım düzeltir” diye konuştu.

 
REFERANDUM SONUÇLARI ŞAİBELİ

 

 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarıyla tartışılan Anayasa oylamasının sonuçlarının meşru olmadığını da vurguladı. Gürer, “Vali, kaymakam, muhtar, imam ve devletin tüm olanakları kullanılarak yapılan referandumda çıkan sonuç şaibeli bir sonuçtur. Anayasa değişikliğini okuyan her partiden yurttaşımızın “hayır” dediği görülmektedir” dedi.