CHP’li Gürer: Dolu ekili alanlara büyük zarar  verdi, çiftçi kara kara düşünüyor!

CHP’li Gürer: Dolu ekili alanlara büyük zarar verdi, çiftçi kara kara düşünüyor!
3 Haziran 2020 10:28

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ve bazı ilçelerinde etkili olan dolu yağışının ekili alanlarda ve meyve ağaçlarında hasar oluşturduğunu belirtti. Hasar tespitinin bir an önce yapılması gerektiğini ifade eden Gürer, “ÇKS’li ya da TARSİM’li olup olmadığına bakılmaksızın, tüm çiftçilerin zararlarının karşılanması gerekir” dedi.

 

 

SAĞANAK YAĞMURUN ARDINDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, Niğde’de 2 Haziran Salı günü öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmurun ardından dolu yağışının da özelikle Çiftlik ilçesinde etkili olduğunu belirtti.

 

 

MEYVE BAHÇELERİ VE EKİLİ ALANLARDA BÜYÜK HASAR VAR

 

 

Dolu yağışı nedeniyle meyve ağaçlarında hasar oluştuğunu ifade eden CHP Milletvekili Gürer, ekili alanların da dolu yağışından büyük ölçüde olumsuz etkilendiğini kaydetti.

 

 

ÇİFTLİK’TE HASAR ÇOK

 

 

Yağışın Çiftlik ilçesi ile ilçeye bağlı köy ve beldelerde daha etkili olduğunu kaydeden Gürer, “Kitreli, Mahmutlu ve diğer köylerde ceviz büyüklüğünde yağan dolu, meyve ağaçlarında yarı yarıya hasara neden oldu. Ayrıca ekili alanlarda dolu yağışından büyük ölçüde olumsuz etkilendi” diye konuştu.

 

 

BİR YANDAN VİRÜS, BİR YANDAN DOĞAL AFET

 

 

Korana virüslü mücadele süreci devam ederken, virüsün olumsuzluklarından en çok etkilenen kesimlerin başında gelen üreticilerin bir de doğal afetlerle mücadele etmek zorunda kaldığına belirten CHP Milletvekili Gürer, “Zor şartlar altında ekim ve dikim yapan çiftçilerimiz, aniden bastıran sağanak yağmur ve dolu yağışı nedeniyle büyük zarara uğradı” dedi.

 

 

PANDEMİ SÜRECİNDE ÇKS VE TARSİM ŞARTI ARANMAMALI

 

 

Ekili alanları hasar gören çok sayıda çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olmadığını, maddi imkânsızlıklar nedeniyle de TARSİM sigortası yaptıramadıklarını ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yetkililerin dolu yağışından etkilenen ekili alanlarda bir an önce hasar tespiti yapmalı ve ÇKS ve TARSİM şartı aranmaksızın, ürünleri hasar gören tüm çiftçilerin zararı karşılanmalıdır” şeklinde konuştu.

 

 

EKİLİ ALANLAR GEÇEN HAFTAKİ ANİ HAVA DEĞİŞİKLİĞİNDEN DE OLUMSUZ ETKİLENMİŞTİ

 

 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, geçtiğimiz haftalarda etkili olan aşırı sıcak havanın ardından, hava sıcaklığının aniden düşmesi sonucu oluşan şiddetli yağış, don ve fırtına nedeniyle de Niğde ve çevresindeki illerde bitkisel ürünlerin büyük oranda hasar gördüğünü de hatırlattı.