CHP’li Gürer: Dış politikayı Erdoğan belirliyor!

CHP’li Gürer: Dış politikayı Erdoğan belirliyor!
11 Ekim 2017 11:20

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak hükümetin dış politikasını eleştirdi. AKP’nin dış politikadaki yanlışları nedeniyle, Türkiye’nin ciddi bedeller ödediğine vurgu yapan Gürer, “Sorunları aşmanın yolu ortak akıldır. Hükümet, dış politikada Meclis’i düzenli olarak bilgilendirmelidir” dedi.

 

 

DIŞ POLİTİKAYI ERDOĞAN BELİRLİYOR

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz aldı ve AKP hükümetinin uyguladığı dış politikayı eleştirdi. Türkiye’de dış politikanın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlendiğine dikkat çeken Gürer, Ülkemize karşı yapılan hiçbir yanlış kabul edilemez ancak yaşanan süreçler Türkiye Büyük Millet Meclisine taşınmalı ve Suriye’de yaşananlar, AB ilişkileri, Barzani, Rusya-İran ilişkileri, ABD vize uygulaması gibi konularda Hükûmet bilgilendirme yapmalıdır” diye konuştu.

 

 

AKP’NIN “BEN BİLİRİM” YAKLAŞIMI SORUNLARI ÇOĞALTIYOR

 

 

Türkiye’nin dış politikada yaşadığı sorunların ortak akılla çözülebileceğine vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetinin böylesine önemli bir konuya ‘ben bilirim’ yaklaşımıyla müdahale etmesinin sorunları daha da arttırdığını ifade etti.

 

 

HÜKÜMET, DIŞ POLİKİTADA MECLİS’İ BİLGİLENDİRMELİ

 

 

AKP hükümetinin ‘dış politikada sıfır sorun’ derken, Türkiye ile sorunsuz bir ülke bırakmamış olmasının, ortak akıldan çıkarak tek başına karar olmasından yarattığı olumsuzluklardan kaynaklandığını belirterek, “Süreçteki yanlışların “Yanıldık.” diyerek geçiştirilmesi olası değildir. Bu yanlışların ülkemize ciddi bedelleri olmaktadır. Dış politika konusunda Hükûmet, Meclisi ve diğer partileri düzenli bilgilendirmelidir. Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya ve sorunlar nedeniyle Meclisin bu konuda daha fazla bilgilendirilmesi gerekliliği açık ve ortadadır” şeklinde konuştu.