CHP’li Gürer: Çoklu baro teklifi açık bir bölücülüktür!

CHP’li Gürer: Çoklu baro teklifi açık bir bölücülüktür!
10 Temmuz 2020 16:05

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adalet Komisyonu’nda kabul edildikten sonra TBMM Genel Kurulu’na getirilen ve baroların yapısının değiştirilmesini içeren Kanun Teklifinin açık bir ‘bölücülük’ olduğunu söyledi.

 

 

Gürer, tepkilere neden olan çoklu baro teklifinin görüşülmeye başlandığı Meclis Genel Kurulu’nda iki kez ayrı ayrı söz alarak, sistemin getireceği sakıncalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Milletvekili Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda parti olarak muhalefet şerhi koydukları çoklu baro sistemiyle ilgili ilk konuşmasında sistemin içerik açısından ortaya çıkarabileceği olumsuzlukları sıraladı.

 

 

TEKLİF GERİ ÇEKİLMELİ

 

Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapılarak çoklu baro sistemini getiren yasa teklifinin açık bir bölücülük olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Gürer, “Baroların dâhil olmadığı, kendi içinde çelişen, Avukatlık Kanunu’nun sistematiğine de aykırı olan, Anayasa ihlali içeren bu teklif geri çekilmelidir” dedi.

 

 

HALKIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİNİZE AVUKATLAR ARASINDA AYIRIM YAPIYORSUNUZ

 

 

İktidarın, halkın sorunlarını çözme yerine, avukatların sorunlarını iyileştirme yerine, avukatlar arasında ayrım ve rekabetçi bir anlayışın yolunu açmakta olduğunu belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yargının kurucu unsuru bağımsız savunmayı temsil eden avukatların meslek örgütlerini, baroları bölmek diğer meslek kuruluşlarının da parçalanması ve rejimin parti devletine doğru savrulması demektir. Avukatlık kutsal bir görevdir. Mesleğin birliğini dağıtmakla Adalet ve Kalkınma Partisi gelecekte gene “Pişman oldum.” diyeceği bir düzenleme peşindedir. 80 baro başkanının karşı olduğu bu düzenlemeyi Meclisteki görüşmelerinde geri çekmeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.

CHP Milletvekili Gürer, geç saatlere kadar devam eden Genel Kurul’da ilerleyen saatlerde ikinci kez söz alarak, Adalet Komisyonundan sonra bugün de Mecliste geç saatlere kadar çoklu baro kanun teklifini görüşmemizi gerektiren aciliyet nedendir? Bu kanun yurttaşların hangi sorunlarına çözüm üretecektir?” şeklinde sorular yöneltti.

TÜRKİYE’NİN GERÇEK GÜNDEMİ…

 

 

Pandemi sürecinin yaşandığını anımsatan Gürer, “ işçi işsiz, çiftçi, esnaf, emekli, memur, engelli, hatta sanayici sorunlarla boğuşmaktadır. Yaşam ve geçim sıkıntısı zirve yapmıştır. Emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron firmada kalanlar, atanamayanlar umutla sorunlarına çözüm istemektedir. Öğrenci affı, ehliyet affı, esnaf sicil affı, adli sicil affı, milyonlarca kişi Meclisten bir an önce çıkarılmasını beklemektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyeler ve KİT’lerde 4857 sayılı Yasa’ya tabi daimî işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu, ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu işçilerin yasal düzenlemeyle çalışanların isteklerine bağlı olarak eğitimlerine, diplomalarına uygun memur kadrolarına geçirilme taleplerine beş yıldır seyirci kalan ve çözüm üretmeyen iktidar, 80 baro başkanının karşı olduğu çoklu baro sistemini getirmeye çalışıyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.