CHP’li Gürer: Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu’nu da arapsaçına çevirdiler!

CHP’li Gürer: Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu’nu da arapsaçına çevirdiler!
13 Nisan 2018 11:32

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu’nun yapılarını ortadan kaldırmanın önünü açacak düzenlemeyi, TBMM Genel Kurulu’nda eleştirdi. Ömer Fethi Gürer’in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yanıtladı.

 

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak, 4081 Sayısı Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikle ilgili konuşma yaptı. Düzenlemenin Çifti Mallarını Koruma Kurullarının başkanlık ve çalışanları aleyhine bir düzenleme olduğunu vurgulayan Ömer Fethi Gürer, “İsteğe bağlı koruma uygulamasında görev yapan bekçi hangi tarlanın korumadan çıkıp çıkmadığını, korumasını yapması gerektiği tarlanın hangisi olduğunu nasıl bilecek? Ayrıca, çıkmayan için gezilen mıntıkada çıkanların arazileri varsa onların da korunması yapılmış olmayacak mı?” diye sordu.

 

 

Getirilen düzenlemedeki aksaklıklara, Meclis Genel Kurulu’nda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na yönelttiği sorularla dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Aynı mahalde bazıları koruma isterken bazıları istemediğinde koruma hizmeti sağlıklı verilebilir mi? Zarar gören bir tarlada “Biz bu tarlanın korumasını yapmıyoruz.” deyip bekçi müdahale etmeden geçebilir mi? Koruma istemeyen çiftçi zarar gördüğünde tekrar koruma isterse ne yapılacak? Bir iki aylık koruma isterse Çiftçi Mallarını Korumanın bütçesi nasıl ayarlanacak? Saat kavramı olmadan bölgede görev yapan bekçiler için alınan cüzi ücrete rağmen neden koruma isteği ortadan kaldırıldı? Bu düzenleme Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu yapılarının da ortadan yok edilmesi demek değil midir?” ifadelerini kullandı.

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında dile getirdiği sorulara, Mecliste bakan yanıt verdi. Bakan Eroğlu, “Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun’la ilgili bir teklif var, tabii bu görüşülecek. Tabiiki çerçeve bir kanun, bununla ilgili yönetmelik çıkarıldığı zaman çok detaylı şekilde, kimseyi mağdur etmeden belli esaslar çerçevesinde; bu tamamen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kontrol ve denetim altına alınacak” dedi.